zondag 1 december 2013

Laren - Groningen 6-1: winterkampioen!

Een rare wedstrijd was het. Lekker novemberweertje in het Larensche, daar lag het zeker niet aan. Misschien was er wat minder focus dan tegen Kampong. Onderschatting? Wie zal het zeggen. Groningen bleek in ieder geval taaier dan verwacht.

Je mag het natuurlijk nooit over de scheidsrechters hebben maar voor deze keer maak ik toch een uitzondering. De mooiste verdedigende actie van Laren van de hele competitie werd bestraft met een strafbal en een gele kaart!!???!! De strafbal werd gelukkig vakkundig gekeerd door Sophie! (zie foto) Twee speelsters die per ongeluk tegen elkaar aanliepen werden beiden bestraft met geel. Op een gegeven moment kreeg Laren geloof ik 3 gele kaarten in 10 minuten. Het was allemaal iets te veel van het goede van de mannen in het geel. En het kwam de wedstrijd niet ten goede. Maar ook met wat minder speelsters was Laren duidelijk de bovenliggende partij en won het heel verdiend. Ik wil de meiden graag een groot compliment maken voor de eerste vijf wedstrijden. 15 punten, 22 doelpunten, slechts 5 tegen. En wij, de supporters, hebben vaak naar heel mooi hockey en mooie doelpunten mogen kijken.

Ik denk zelfs dat het na het zaalseizoen allemaal nog veel beter gaat worden. Hoe dan ook, jullie kunnen in maart meteen vol aan de bak, namelijk uit tegen de nummer twee Den Bosch. Het duurt nog even maar ik kijk er nu al naar uit!

Na de wedstrijd werd er nog genoten van een heerlijke Sint en Piet taart. Die was zeer verdiend en smaakte ook heerlijk. Net als het de smaak van het 'boven-aan-staan!

Klik hier voor de foto's van deze week.

En dan nu... de zaal in. Iedereen heel veel plezier. Wij zijn er bij. Zowel bij A1 als AB1. En we hopen dat Elenoor er ook weer snel bij is. Nogmaals beterschap Elo!

Hans

zondag 24 november 2013

Kampong - Laren 3-4

Spannende wedstrijd, met een dramatische afloop!
Misschien was de wedstrijd tegen Push de eerste echte krachtmeting, Kampong was de eerste echt gevaarlijke tegenstander. Onze meiden begonnen sterk aan de wedstrijd en al snel kwam er grote druk op het 23 meter gebied van Kampong. Maar de scheidsrechter aan die kant van het veld floot al tegen als er een Larense wenkbrouw werd opgetild, dus het werd wachten op de eerste goal. Gelukkig viel die in het goal van Kampong maar de Utrechtse meisjes reageerden door bijna onmiddellijk een tegengoal te maken. Dit was tekenend voor de wedstrijd. 1-1, zo gingen we de rust in. Na de rust duurde het even. Laren pielde er lustig op los, met bij vlagen schitterend overspel, en de tweede goal kwam ook weer tot stand na een wriemel actie dwars door de linies heen, een voorzet en goal: 1-2. Maar, Kampong was levensgevaarlijk uit de spelhervatting, inneens stonden ze weer voor onze keep, Au, 2-2. Wat een spannende wedstrijd! Daar was Grace, die de jarenlange frustratie van Laren over Kampong van zich afschudde, een hele serie voormalige vriendinnen vernederde en achter zich liet, en die met bal en al tegen de doelplank aanliep: 2-3. Helaas hadden ze bij Kampong Marijn. Zij speelde een fantastische wedstrijd. Ze maakte een versnelling, werd niet meer te stoppen, en van de rand van de cirkel ramde ze de bal met een streep in de rechterhoek. Au, 3-3. Helaas gebeurde toen het drama. Elenoor pielde rechtsom, de bal kwam bij de keep, die schopte hem weg, maar de bal schoot via een stick omhoog, tegen de oogkas van Elenoor. Wat een leuke spannende wedstrijd was geweest was plotseling een naargeestige bedoening, iedereen stond gespannen te wachten, gelukkig was er Tom, en Jacquelien, de moeder van Anne, en een EHBO arts van Kampong. Om het nog grimmiger te maken kwam de ziekenauto het veld op. Elo werd weggereden, gelukkig was haar moeder erbij. De wedstrijd duurde niet lang meer, Laren kreeg door die schop van de keeper een strafcorner mee, die verzilverd werd: 3-4, Fantastisch gedaan! Wat een spannende wedstrijd! Met  een K# einde. Gelukkig hoorde ik net van Wilbert dat Elo waarschijnlijk geen hersenschudding heeft. Alleen een wond, boven het oog, een bloedinkje binnen in de neus, waardoor ze wat bloed slikt, en natuurlijk een bloeduitstorting. Elo, heel veel beterschap, en een zachte knuffel uit Muiderberg.

Carl

Hier een linkje naar een paar mooie foto's. Waarvoor dank aan Kampong!

En een aardig bericht op de Facebook pagina van Kampong MA1. Heel sympathiek!

zondag 17 november 2013

Laren - Push 3 - 1

Een grijze novembermiddag was het decor van een heel mooie pot hockey. De Bredase tijgerinnen van Push tegen onze Larense leeuwinnen. Het werd een echt gevecht met snelheid, passie en strijd.

De strijd barste los. In ongeveer de eerste minuut flatste Gitte met brute kracht de bal met hoge snelheid de cirkel in. Snel als een hinde kwam Sasha voor haar verdedigster en via haar stick vloog de bal met grote snelheid de bovenhoek in. Werkelijk een prachtig doelpunt!

Een mooie combinatie met Alessia en Doortje (dacht ik) kwam uiteindelijk voor de stick van Fleur terecht. De keepster werd op het verkeerde been gezet. Dat kun je wel aan haar overlaten: 2-0! De aanval loopt dus lekker. Zelfs zonder onze topscorer (die zondag helaas verloor met dames 1) werd er veel gevaar gesticht. Maar ook de verdediging presteert al weken top. Het zit echt potdicht en dat hockeyt heerlijk voor het hele team.

Een verkeerd ingeschatte hoge bal zorgde voor verwarring bij Laren waardoor een tegendoelpunt (pas het eerste in de landelijke competitie) geïncasseerd werd. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. De tweede helft was vooral een gevecht op het middenveld. Nu werd duidelijk waarom de meiden elke dinsdag zo veel shuttles lopen. In de laatste 15 minuten leek het wel of Laren achter stond. Zo veel druk werd uitgeoefend op de verdediging van Push. In de laatste minuut resulteerde dat in een strafcorner (de eerste van de wedstrijd) die door Gitte genadeloos hard op de plank werd geranseld: 3-1!

Een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander. Gefeliciteerd meiden! We hebben weer van jullie genoten!

Hans

Klik hier voor de overige foto's

maandag 11 november 2013

HGC - Laren 0-3

Da's best lastig een verslagje schrijven van de wedstrijd HGC-Laren.
Laren won, drie doelpunten voor, geeneen tegen. Toch geen goed gevoel. De energie en de bezieling die we vorige week zagen tegen Amsterdam ontbraken op deze gure wintermiddag in Wassenaar.
De afsluitende lunch met HGC was gezellig, altijd een klik met dit team. Met de rijke clubhistorie van HGC, de bekende hockeyers die de club heeft voortgebracht en te zien zijn op vele foto's in het clubhuis, zijn er vele overeenkomsten tussen beide clubs.

Dinsdag wacht een pittige training, ongetwijfeld vooraf gegaan door een speech van Wilbert. Succes met de voorbereiding voor de ontvangst van Push in Laren.

Dorien

N.B. Helaas geen foto's van de wedstrijd deze week. Wel een leuk artikeltje van hockey.nl...

zondag 3 november 2013

Mooie start: 6-0 tegen Amsterdam.

De eerste wedstrijd van de landelijke competitie was meteen een mooi affiche: Laren-Amsterdam.

Na tien minuten aftasten werd steeds duidelijker dat Laren de bovenliggende partij was. Met flitsend aanvalsspel werd Amsterdam in de verdediging gedrongen. De goal kon niet uitblijven en viel dan ook na ongeveer 15 minuten. Ik weet niet meer wie 'm maakte. De kans is groot dat het Grace was, want zij maakte liefst 4 van de 6 doelpunten. De andere doelpunten werden gemaakt door Gitte (een mooie strafcorner) en een rebound van de laatste strafcorner door Anne.

Een speciale vermelding waard was de goal van Grace uit de hoge bal van Gitte. Een prachtdoelpunt!

De ruime overwinning was het resultaat van een mooie teamprestatie. De verdediging speelde geconcentreerd en liet er geen muisje door. Amsterdam verloor al het vertrouwen in zelfs maar één doelpunt, dat er dus ook niet kwam. Het middenveld werkte zich uit de naad en de passing naar de voorhoede was goed verzorgd. Iedereen liet zich in aanvallende zin gelden waardoor Amsterdam het ook niet meer wist. Het was voor hen om moedeloos van te worden.

De eerste klap is een daalder waard! Een goed begin is het halve werk! En meer van dat soort clichés. Maar zoals jullie weten zijn de meeste clichés helemaal waar.

Bekijk hier de overige foto's van de week. Met dank aan de fotograaf van Amsterdam.

Tot zaterdag in Wassenaar!

Groet, Hans

donderdag 24 oktober 2013

Poule bekend!

Er is bekend geworden tegen wie MA1 het in de landelijke competitie gaat opnemen. Mooie tegenstanders! Veel succes meiden, ik heb er alle vertrouwen in!

Hans

maandag 14 oktober 2013

Wie gaan het worden?

Nog even en we weten tegen wie we op landelijk niveau gaan strijden. Hier de geplaatsten:

zondag 6 oktober 2013

Laren MA1 – SPABO MA1

Wat moet je hier over schrijven? Verplicht nummer? Al geplaatst voor landelijk. Gebruiken als oefenpot? Best lastig om je concentratie vast te houden. Helemaal lastig als je geen tegenstander hebt waar je je in kan vastbijten. Geen weerstand dus. Zoals Wilbert zei na afloop bij de heerlijke taart van Mariette: “de weerstand in deze voorcompetitie komt van mij.” Nou, dat klopt. Zag afgelopen week een stuk van de training en daarin werden de meiden tot het uiterste getergd met balbezit en suicide runs. Mooi om te zien. Want daarin kan je zien dat jullie echt tot heel veel in staat zijn. Jullie zijn een gave groep meiden. Dat is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. 6 wedstrijden 18 punten. Doelsaldo +52. Dan kan je natuurlijk zeggen dat er geen weerstand is, maar jullie moeten het wel ff doen. En jullie hebben het gedaan. Nu op naar de volgende fase, want jullie willen natuurlijk meer. De minste tegenstander in de landelijke competitie zal een stuk sterker zijn dan de beste uit de voorcompetitie. Meer weerstand dus. Kunnen jullie hebben. Want er zit power in deze groep. “dit is een goed stel” zei Theo Reitsma in 1988 over het Nederlands voetbal XI-tal. Jullie zijn ook volgens mij ook een goed stel. Deel 1 van de missie is geslaagd. Deel 2 gaat binnenkort beginnen. Ik kan niet wachten!

By the way, de meiden wonnen met 9-2.

Klik hier voor de foto's.

Patrick Faber

Eindstand voorcompetitie:

zondag 29 september 2013

Laren - Gooische 8-0. Geplaatst voor landelijk!

Op een mooie zonnige dag ontvingen wij de Gooische meisjes op Laren.
Laren begon vandaag met een niet geheel fitte ploeg. Bente had rugklachten en onze keepster Sophie was ziek, vandaar dat Eva vandaag keepster was.
Aan een punt hadden de dames vandaag genoeg voor het behalen van landelijk, maar daar namen ze natuurlijk geen genoegen mee.

Laren begon scherp aan de wedstrijd. Ze zochten constant de spitsen op met bijvoorbeeld een hoge bal van Gitte. Na 10 minuten werd er ook gescoord met een mooie tip-in. Daarna volgde de 2-0. Laren bleef druk houden op Gooische. Gooische kwam bijna niet in het spel. Laren creëerde kans naar kans… Maar gingen slechts 2-0 de rust in.

Door een lekker appeltje begon Laren fris aan de tweede helft. Ze begonnen beter te combineren en werden doelgerichter. Het doelpunten aantal steeg snel naar de 8-0.

Dames mijn complimenten en felicitaties voor het behalen van landelijk!

Volgende week ontmoeten we Spabo op Laren en daarna kunnen we officieel een feestje vieren!

Groet, Francesco

zondag 22 september 2013

Leusden MA1 - Laren MA1

Zaterdag,  21 september 2013

De meteorologische herfst is al een paar weken  geleden begonnen, maar vandaag was het nog even zomer in Leusden, een heerlijk briesje en een aangename temperatuur stonden garant voor een mooie middag hockey.

Leusden, wat weten we van Leusden, alleen dat we de eerste wedstrijd thuis met 12-1  hadden gewonnen. Maar wisten jullie dat in het jaar 777 in een bisschoppelijke oorkonde de naam Villa Lisiduna al  genoemd werd, het Oud Leusden. De oorsprong van de gemeente Leusden ligt niet in de huidige gelijknamige plaats, maar in de buurtschap Oud-Leusden aan de zuidwestkant van Amersfoort. De Dodeweg verbond het dorp Leusbroek met de kerk en begraafplaats in Oud-Leusden. Daar staat nog een kerktoren uit de 13e of 14e eeuw die zichtbaar is vanaf de A28 en tevens de Europeseweg 30. De bijbehorende kerk is rond 1827 gesloopt. Het zwaartepunt van Leusden was toen veel oostelijker komen te liggen en de nieuwe kerk, een zogenaamde waterstaatskerk werd dan ook gebouwd bij de buurtschap Bavoort aan de (toen ook nieuwe) weg van Amersfoort naar Arnhem, de huidige N226. Dit kerkje is nog altijd in gebruik in wat nu Leusden-Zuid heet. De gemeente Leusden bestaat sinds de fusie met Stoutenburg in 1969 in zijn huidige vorm. De oorspronkelijke gemeente Leusden bestond uit twee kleine dorpen, Leusbroek en Hamersveld, die in de jaren zestig resp. zeventig van de 20e eeuw grote uitbreidingen ondergingen en werden omgedoopt in Leusden-Zuid en Leusden-Centrum (later Leusden zonder meer). Pas sinds die tijd komt het huidige Leusden als plaats op de kaart voor. Op tal van oude kaarten staat wel een plaats Leusden getekend, maar dit is dan altijd wat nu Oud-Leusden heet.

O ja, er werd ook nog gehockeyd de uitslag van Leusden MA1 – Laren MA1  1 – 6.
Een leuke eerste helft met mooie aanvallen wat resulteerde dat Laren met een 1-4 voorsprong de rust in ging, in de tweede helft werd er slordig gehockeyd en werden veel kansen gemist, uiteindelijke bleef de stand steken op 1-6. Gefeliciteerd en volgende week volle bak tegen Gooische.

Jerry

Klik hier voor een paar foto's. De fotograaf neemt volgende week zijn zoomlens weer mee!

zondag 15 september 2013

Laren MA1 op stoom!

Spandersbosch MA1 – Laren MA1  1-17

Op een erg natte en grijze herfstachtige zaterdag gingen de Larense meisjes op bezoek bij “Spabo” in Hilversum.  Met een niet geheel fitte coach (last van zijn keel), maar wel zo goed als fitte selectie begonnen ze aan de wedstrijd. Gekleed in nieuwe en nog vlekkeloze witte rokjes traden ze aan op het natte waterveld. In tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden waar ze niet helemaal scherp begonnen, gingen ze dit keer meteen als een raket van start. Binnen 12 seconden na het eerste fluitsignaal lag de bal al achter de keepster van “Spabo”. Hiermee was meteen de toon gezet, want na 5 minuten stond het al 3-0 voor onze meiden. Wilbert kon daardoor met gerust hart gaan zitten op de bank en zijn keel sparen, want de Larense trein kwam vervolgens volledig op stoom! Met flitsend en goed verzorgd combinatiespel in hoog tempo afgewisseld met mooie individuele acties volgden de ene na de andere vlotte aanval. Resultaat was een 11-0 ruststand voor Laren. Leuk feitje was daarbij dat ook Alessia haar eerste officiële competitiedoelpunt voor Laren kon maken.

In de pauze werd afgesproken om de tweede helft veel energie te blijven geven en vol gas door te hockeyen, maar toch alert te blijven op counteraanvallen van “Spabo”. Want er zaten wel degelijk een aantal goede speelsters tussen, waaronder een meisje met een geweldige scoop, die we tot nu toe alleen nog maar van Gitte kenden. Tot halverwege de tweede helft lukte die opdracht goed, maar toen profiteerde “Spabo” toch van slordig balverlies bij Laren en kreeg onder luid applaus van het thuispubliek loon naar werken. Ook de keepster hield in deze helft erg veel ballen van onze meiden uit de goal en de laatste 20 minuten wilde de bal niet meer rollen door de vele regenbuien. Daardoor bleef de teller uiteindelijk steken bij 17 goals voor, en waren nog een aantal meiden ontevreden omdat ze de twintig niet gehaald hadden.  Enige smetje op de wedstrijd was dat de witte rokjes natuurlijk niet ongeschonden uit de strijd waren gekomen.

Volgende week eerst weer lekker trainen allemaal en dan met veel vertrouwen op naar Leusden!

Klik hier voor de foto's.

Groet, Tom

zondag 8 september 2013

Gooische uit

Vandaag  uit op Gooische, waarin de twee “echte Gooische meisjes” konden laten zien dat zij nu “echte” Larense meisjes zijn. Het prachtige nieuwe waterveld, met hier en daar een plooitje dat nog moet worden gladgestreken, was het decor voor een echte line up als start van de  wedstrijd. Gooische kwam fel uit de startblokken en maakte het Laren behoorlijk lastig. Laren had wat tijd nodig om goed  op gang te komen. Dat leverde enkele Larense strafcorners op die niet werden verzilverd. De doorgeschoten strafcorner in de 28e minuut was het eerste doelpunt voor  Laren en 5 minuten later volgde nummer 2. Met een goed gevoel de rust in en goed er weer uit, de 0-3 viel 5 minuten na rust. In de eerste minuut voor rust en de 20 minuten daarna deelden de scheidsrechters enkele kaarten uit en met een man minder kwam Laren wat meer onder druk. Gelukkig kwam de wedstrijd weer in rustiger vaarwater en liep Laren uit naar 0-5. Het laatste doelpunt viel na het eindsignaal uit de 3e rebound van de strafcorner. Een belangrijke overwinning voor het hele team, in het bijzonder voor Duveke en Doortje die met ieder één doelpunt bewezen nu “echte Larense meisjes” te zijn.

Klik hier voor de foto's. Met dank aan Nicoline Franken, moeder van Anouk van Gooische MA1.