zondag 17 november 2013

Laren - Push 3 - 1

Een grijze novembermiddag was het decor van een heel mooie pot hockey. De Bredase tijgerinnen van Push tegen onze Larense leeuwinnen. Het werd een echt gevecht met snelheid, passie en strijd.

De strijd barste los. In ongeveer de eerste minuut flatste Gitte met brute kracht de bal met hoge snelheid de cirkel in. Snel als een hinde kwam Sasha voor haar verdedigster en via haar stick vloog de bal met grote snelheid de bovenhoek in. Werkelijk een prachtig doelpunt!

Een mooie combinatie met Alessia en Doortje (dacht ik) kwam uiteindelijk voor de stick van Fleur terecht. De keepster werd op het verkeerde been gezet. Dat kun je wel aan haar overlaten: 2-0! De aanval loopt dus lekker. Zelfs zonder onze topscorer (die zondag helaas verloor met dames 1) werd er veel gevaar gesticht. Maar ook de verdediging presteert al weken top. Het zit echt potdicht en dat hockeyt heerlijk voor het hele team.

Een verkeerd ingeschatte hoge bal zorgde voor verwarring bij Laren waardoor een tegendoelpunt (pas het eerste in de landelijke competitie) geïncasseerd werd. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. De tweede helft was vooral een gevecht op het middenveld. Nu werd duidelijk waarom de meiden elke dinsdag zo veel shuttles lopen. In de laatste 15 minuten leek het wel of Laren achter stond. Zo veel druk werd uitgeoefend op de verdediging van Push. In de laatste minuut resulteerde dat in een strafcorner (de eerste van de wedstrijd) die door Gitte genadeloos hard op de plank werd geranseld: 3-1!

Een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander. Gefeliciteerd meiden! We hebben weer van jullie genoten!