maandag 12 mei 2014

Koelbloedige tegenstand.

Laren MA1 - Den Bosch MA1 1-2

Ondanks het slechte weer was er best veel publiek afgekomen op het mooie affiche Laren -Den Bosch. Weliswaar werd er door velen geschuild onder de luifel van het clubhuis maar toch. En de thuisblijvers hadden ongelijk want er ontspon zich een boeiende wedstrijd tussen de nummers een en twee uit de poule. Den Bosch kwam beter, met name feller, uit de startblokken en verdiende een strafbal omdat Sophie zonder stick in de hand de bal speelde. Slechts weinig toeschouwers kenden deze regel, zo weinig komt het voor. Hoe dan ook, Den Bosch benutte de strafbal feilloos en zo liepen onze meiden al na 6 minuten achter de feiten aan. Een goed les voor straks tijden de play offs: altijd scherp beginnen!

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Laren steeds beter in het spel en werd de betere ploeg. Het leidde tot mooie kansen, een paar corners maar helaas geen doelpunten. Rust: 0-1. Laren kwam ook sterk uit de kleedkamers en zette het offensief voort. Een mooie combinatie met scherpe backhand pass van Catherine op Grace zorgde voor de terechte 1-1. Er dienden zich nieuwe kansen aan op de 2-1 (Elo en Celine waren dichtbij) maar het was toch Den Bosch dat uit een spaarzame aanval de 1-2 maakte. Toch knap van hen als je uit zo weinig kansen zo veel rendement kunt halen. Het slotakkoord was weer voor Laren met een strafcorner in de laatste minuut. Een combinatie zette Gitte vrij op de strafbal stip... Gitte pusht, maar de keeper weet redding te brengen. Helaas weer geen punten tegen deze sterke tegenstander. Laten we die dan maar bewaren voor de play offs. Aan het spel ligt het niet want dat ziet er echt heel goed uit. Gewoon nog wat scherper worden in de afronding en dan komen we een heel eind. Maar eerst nog even naar Nijmegen voor en lekkere pot tegen Union. Misschien is Nadine er dan ook weer bij en wat bijna zeker is: de zon schijnt zaterdag! Tot dan!

N.B. Het weer liet mooie foto's niet toe.