maandag 5 mei 2014

Groningen uit, altijd ver!

Groningen MA1 – Laren MA1 0-8: geplaatst voor play offs Landskampioenschap!

Zaterdag 3 mei, de wedstrijd tegen Groningen stond op het programma. Voor een aantal onder ons een reden om een bezoek aan het verre hoge noorden te combineren met een cultureel uitstapje in de omgeving of een bezoek aan vrienden. Je bent er nu tóch.
Ook ik maakte van deze gelegenheid gebruik en maakte hierdoor de eerste 15 minuten van de wedstrijd niet mee. Eenmaal op het complex van GHHC Groningen stond het al 0-3 voor onze meiden. Gitte en Elenoor scoorden de eerste twee, de derde bleek een mooie maar het werd mij niet duidelijk wie deze goal maakte (excuus hiervoor J). Laren was absoluut de betere in de eerste helft, de druk was groot op de helft van de Groningse dames en Eva (die inviel voor Sophie) had werkelijk niets te doen. Ik geloof dat ze 1 bal gehad heeft in de eerste helft. De dames hadden de smaak te pakken en na een mooie goal van Céline in de 24e minuut door de benen van de keeper, onderschepte Fleur in de 27e minuut de bal en maakte de 0-5 met haar backhand. Súper.

In de tweede helft kregen we na 30 seconden al een strafcorner, maar deze werd helaas gemist. Groningen was beter uit de rust gekomen en voerde de druk wat op. Helaas voor hen resulteerde het niet in doelpunten. Laren had in deze fase niet het beste spel maar de doelpunten logen er niet om. De 6-0 was een beauty nadat Fleur de bal snoeihard de cirkel binnenschoot waarna Sascha ‘m afmaakte. Een mooie backhandactie van Catherine ging helaas voorlangs, maar door een loepzuivere strafcorner strak onderin de hoek maakte Gitte de 0-7 en Elenoor na een combi met Grace de 0-8. De play offs zijn behaald, hulde!!

Gelukkig hoorde je langs de kant dat er geen onvertogen woorden zijn gevallen op het veld, of toch wel….?  Naja hoe dan ook, zoals Désiree al zei: What happens in Groningen, stays in Groningen.

Meiden super gefeliciteerd met het behalen van de play-offs, we zijn trots op jullie! En dank aan Tamar en Eva die vandaag invielen.