zondag 25 mei 2014

FINALE!!!!

24 mei: Laren - Pinoké 2-1 / 25 mei: Pinoké - Laren 2-3

Wat kunnen jullie trots zijn op jullie prestatie van dit weekend. Twee keer overtuigend winnen van een hele sterke tegenstander. Het is zo mooi om te zien dat er kennelijk nog veel meer in deze groep zit dan we al in de competitie hebben kunnen zien. Dit zijn wedstrijden die het uiterste vergen van techniek, tactiek, fysiek en psyche. En jullie tonen dat er in deze groep van al deze facetten ruim voldoende voorradig is.

Zaterdag lieten jullie al zien beter te zijn dan Pinoké. Alleen lukte het niet helemaal om het in de stand tot uitdrukking te laten komen. 2-1 was in feite nog een schamele score gezien de hoeveelheid kansen die Laren kreeg. Grace maakte met een harde backhand 1-0, Pinoké kwam via een corner langszij en uiteindelijk was het Gitte die weer eens liet zien dat de strafcorner een echt Larens wapen is geworden.

Zondag was misschien nog wel een betere wedstrijd van Larense zijde. Wat een passie, wat een dynamiek en wat een wilskracht! Een strafbal van Pinoké verstoorde het evenwicht op het scorebord maar niet van het team. Binnen 10 minuten wat het al weer gelijk na werkelijk een beauty van een aanval. Via veel schijven en een aantal technische hoogstandjes was het uiteindelijk Sasha die simpel het laatste tikje kon geven: 1-1. Dat bleef het tot de rust. Pinoké kwam beter dan Laren de kleedkamer uit. Ze zetten druk maar konden het niet in goals uitdrukken. Laren kon dat wel; Grace sloeg de bal uit een afgeschoven corner kiezelhard achter de verbouwereerde Amsterdamse keepster: 1-2. Een mooie corner variant stelde Gitte in staat op de bevrijdende 1-3 binnen te schieten. De 2-3 was slechts voor de statistieken. Laren kon het zich zelfs nog permitteren een strafbal te missen.

Hoe heerlijk is het om dan de wedstrijd uit te spelen in de wetenschap dat het gelukt is. Pinoké moest in 10 minuten 3 maal scoren om de finale te halen. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd maar niet vandaag in Amsterdam. Laren verdiende de finale te halen en deed het ook. Voor de meiden die volgend jaar niet meer in de jeugd spelen natuurlijk prachtig om het jeugdhockey af te sluiten met een finale om de landstitel! En als je daar dan toch staat...laten we hem dan ook maar winnen!

Ik heb het al eerder gezegd: ik heb heel veel vertrouwen in dit team. Jullie zijn zo goed en inmiddels weten jullie dat zelf ook! Dus meiden, weer lekker trainen deze week, gewoon weer naar de volgende wedstrijd toeleven. Nog één wedstrijd vlammen en wie weet ligt er iets heel moois op jullie te wachten...

Zaterdag 31 mei 14 uur, Wagener stadion Amsterdam: the floor is yours!

Klik hier voor de foto's. Met dank aan Mariette.
Nog meer foto's van Laren - Pinoké. En nog meer foto's van Pinoké -Laren. Met dank aan Pinoké.