zondag 25 mei 2014

FINALE!!!!

24 mei: Laren - Pinoké 2-1 / 25 mei: Pinoké - Laren 2-3

Wat kunnen jullie trots zijn op jullie prestatie van dit weekend. Twee keer overtuigend winnen van een hele sterke tegenstander. Het is zo mooi om te zien dat er kennelijk nog veel meer in deze groep zit dan we al in de competitie hebben kunnen zien. Dit zijn wedstrijden die het uiterste vergen van techniek, tactiek, fysiek en psyche. En jullie tonen dat er in deze groep van al deze facetten ruim voldoende voorradig is.

Zaterdag lieten jullie al zien beter te zijn dan Pinoké. Alleen lukte het niet helemaal om het in de stand tot uitdrukking te laten komen. 2-1 was in feite nog een schamele score gezien de hoeveelheid kansen die Laren kreeg. Grace maakte met een harde backhand 1-0, Pinoké kwam via een corner langszij en uiteindelijk was het Gitte die weer eens liet zien dat de strafcorner een echt Larens wapen is geworden.

Zondag was misschien nog wel een betere wedstrijd van Larense zijde. Wat een passie, wat een dynamiek en wat een wilskracht! Een strafbal van Pinoké verstoorde het evenwicht op het scorebord maar niet van het team. Binnen 10 minuten wat het al weer gelijk na werkelijk een beauty van een aanval. Via veel schijven en een aantal technische hoogstandjes was het uiteindelijk Sasha die simpel het laatste tikje kon geven: 1-1. Dat bleef het tot de rust. Pinoké kwam beter dan Laren de kleedkamer uit. Ze zetten druk maar konden het niet in goals uitdrukken. Laren kon dat wel; Grace sloeg de bal uit een afgeschoven corner kiezelhard achter de verbouwereerde Amsterdamse keepster: 1-2. Een mooie corner variant stelde Gitte in staat op de bevrijdende 1-3 binnen te schieten. De 2-3 was slechts voor de statistieken. Laren kon het zich zelfs nog permitteren een strafbal te missen.

Hoe heerlijk is het om dan de wedstrijd uit te spelen in de wetenschap dat het gelukt is. Pinoké moest in 10 minuten 3 maal scoren om de finale te halen. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd maar niet vandaag in Amsterdam. Laren verdiende de finale te halen en deed het ook. Voor de meiden die volgend jaar niet meer in de jeugd spelen natuurlijk prachtig om het jeugdhockey af te sluiten met een finale om de landstitel! En als je daar dan toch staat...laten we hem dan ook maar winnen!

Ik heb het al eerder gezegd: ik heb heel veel vertrouwen in dit team. Jullie zijn zo goed en inmiddels weten jullie dat zelf ook! Dus meiden, weer lekker trainen deze week, gewoon weer naar de volgende wedstrijd toeleven. Nog één wedstrijd vlammen en wie weet ligt er iets heel moois op jullie te wachten...

Zaterdag 31 mei 14 uur, Wagener stadion Amsterdam: the floor is yours!

Klik hier voor de foto's. Met dank aan Mariette.
Nog meer foto's van Laren - Pinoké. En nog meer foto's van Pinoké -Laren. Met dank aan Pinoké.

Groet, Hans


zondag 18 mei 2014

Een zonnige afsluiting

Union MA1 - Laren MA1 0-3

Met een pittige wedstrijd in een zomers sfeertje sloot MA1 de reguliere competitie af bij Union in Nijmegen. Aan het spel was niet te merken dat Laren zich al had geplaatst voor de play offs. De dames namen direct het initiatief en speelden vol overgave. Dat resulteerde al snel in een doelpunt gescoord door Anne. Anne scoorde dit seizoen het laatste doelpunt van de eerste wedstrijd en nu het eerste doelpunt van deze laatste wedstrijd van de competitie. Na 20 minuten werd het 0-2 door een weergaloos doelpunt van Grace en daarmee was de eerste helft gespeeld. 
De tweede helft gaf een heel ander beeld. Union zette (fysiek) een tandje bij want vocht voor de derde plaats. De wedstrijd werd werd wat rommelig maar beide keepers hielden met prima keepwerk hun doel schoon totdat vlak voor tijd Doortje de 0-3 maakte waarmee Laren een prima overwinning boekte. Een goede voorbereiding voor het competitietoetje van volgende week. Succes met de voorbereiding en natuurlijk met de laatste examenweek.

Kijk hier voor de foto's. Met dank aan fotograaf Jan Willem de Venster van Union!

Peter en Dorien

Eindstand landelijke competitie seizoen 2013-2014. Den Bosch en Laren plaatsen zich voor de play offs.



maandag 12 mei 2014

Koelbloedige tegenstand.

Laren MA1 - Den Bosch MA1 1-2

Ondanks het slechte weer was er best veel publiek afgekomen op het mooie affiche Laren -Den Bosch. Weliswaar werd er door velen geschuild onder de luifel van het clubhuis maar toch. En de thuisblijvers hadden ongelijk want er ontspon zich een boeiende wedstrijd tussen de nummers een en twee uit de poule. Den Bosch kwam beter, met name feller, uit de startblokken en verdiende een strafbal omdat Sophie zonder stick in de hand de bal speelde. Slechts weinig toeschouwers kenden deze regel, zo weinig komt het voor. Hoe dan ook, Den Bosch benutte de strafbal feilloos en zo liepen onze meiden al na 6 minuten achter de feiten aan. Een goed les voor straks tijden de play offs: altijd scherp beginnen!

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Laren steeds beter in het spel en werd de betere ploeg. Het leidde tot mooie kansen, een paar corners maar helaas geen doelpunten. Rust: 0-1. Laren kwam ook sterk uit de kleedkamers en zette het offensief voort. Een mooie combinatie met scherpe backhand pass van Catherine op Grace zorgde voor de terechte 1-1. Er dienden zich nieuwe kansen aan op de 2-1 (Elo en Celine waren dichtbij) maar het was toch Den Bosch dat uit een spaarzame aanval de 1-2 maakte. Toch knap van hen als je uit zo weinig kansen zo veel rendement kunt halen. Het slotakkoord was weer voor Laren met een strafcorner in de laatste minuut. Een combinatie zette Gitte vrij op de strafbal stip... Gitte pusht, maar de keeper weet redding te brengen. Helaas weer geen punten tegen deze sterke tegenstander. Laten we die dan maar bewaren voor de play offs. Aan het spel ligt het niet want dat ziet er echt heel goed uit. Gewoon nog wat scherper worden in de afronding en dan komen we een heel eind. Maar eerst nog even naar Nijmegen voor en lekkere pot tegen Union. Misschien is Nadine er dan ook weer bij en wat bijna zeker is: de zon schijnt zaterdag! Tot dan!

N.B. Het weer liet mooie foto's niet toe.

Hans


maandag 5 mei 2014

Groningen uit, altijd ver!

Groningen MA1 – Laren MA1 0-8: geplaatst voor play offs Landskampioenschap!


Zaterdag 3 mei, de wedstrijd tegen Groningen stond op het programma. Voor een aantal onder ons een reden om een bezoek aan het verre hoge noorden te combineren met een cultureel uitstapje in de omgeving of een bezoek aan vrienden. Je bent er nu tóch.
Ook ik maakte van deze gelegenheid gebruik en maakte hierdoor de eerste 15 minuten van de wedstrijd niet mee. Eenmaal op het complex van GHHC Groningen stond het al 0-3 voor onze meiden. Gitte en Elenoor scoorden de eerste twee, de derde bleek een mooie maar het werd mij niet duidelijk wie deze goal maakte (excuus hiervoor J). Laren was absoluut de betere in de eerste helft, de druk was groot op de helft van de Groningse dames en Eva (die inviel voor Sophie) had werkelijk niets te doen. Ik geloof dat ze 1 bal gehad heeft in de eerste helft. De dames hadden de smaak te pakken en na een mooie goal van Céline in de 24e minuut door de benen van de keeper, onderschepte Fleur in de 27e minuut de bal en maakte de 0-5 met haar backhand. Súper.

In de tweede helft kregen we na 30 seconden al een strafcorner, maar deze werd helaas gemist. Groningen was beter uit de rust gekomen en voerde de druk wat op. Helaas voor hen resulteerde het niet in doelpunten. Laren had in deze fase niet het beste spel maar de doelpunten logen er niet om. De 6-0 was een beauty nadat Fleur de bal snoeihard de cirkel binnenschoot waarna Sascha ‘m afmaakte. Een mooie backhandactie van Catherine ging helaas voorlangs, maar door een loepzuivere strafcorner strak onderin de hoek maakte Gitte de 0-7 en Elenoor na een combi met Grace de 0-8. De play offs zijn behaald, hulde!!

Gelukkig hoorde je langs de kant dat er geen onvertogen woorden zijn gevallen op het veld, of toch wel….?  Naja hoe dan ook, zoals Désiree al zei: What happens in Groningen, stays in Groningen.

Meiden super gefeliciteerd met het behalen van de play-offs, we zijn trots op jullie! En dank aan Tamar en Eva die vandaag invielen.

Kijk hier voor de foto's

Groet, Marleen