zondag 29 september 2013

Laren - Gooische 8-0. Geplaatst voor landelijk!


Op een mooie zonnige dag ontvingen wij de Gooische meisjes op Laren.
Laren begon vandaag met een niet geheel fitte ploeg. Bente had rugklachten en onze keepster Sophie was ziek, vandaar dat Eva vandaag keepster was.
Aan een punt hadden de dames vandaag genoeg voor het behalen van landelijk, maar daar namen ze natuurlijk geen genoegen mee.

Laren begon scherp aan de wedstrijd. Ze zochten constant de spitsen op met bijvoorbeeld een hoge bal van Gitte. Na 10 minuten werd er ook gescoord met een mooie tip-in. Daarna volgde de 2-0. Laren bleef druk houden op Gooische. Gooische kwam bijna niet in het spel. Laren creëerde kans naar kans… Maar gingen slechts 2-0 de rust in.

Door een lekker appeltje begon Laren fris aan de tweede helft. Ze begonnen beter te combineren en werden doelgerichter. Het doelpunten aantal steeg snel naar de 8-0.

Dames mijn complimenten en felicitaties voor het behalen van landelijk!

Volgende week ontmoeten we Spabo op Laren en daarna kunnen we officieel een feestje vieren!

Groet, Francesco

Klik hier voor de foto's van deze week.


zondag 22 september 2013

Leusden MA1 - Laren MA1


Zaterdag,  21 september 2013

De meteorologische herfst is al een paar weken  geleden begonnen, maar vandaag was het nog even zomer in Leusden, een heerlijk briesje en een aangename temperatuur stonden garant voor een mooie middag hockey. 

Leusden, wat weten we van Leusden, alleen dat we de eerste wedstrijd thuis met 12-1  hadden gewonnen. Maar wisten jullie dat in het jaar 777 in een bisschoppelijke oorkonde de naam Villa Lisiduna al  genoemd werd, het Oud Leusden. De oorsprong van de gemeente Leusden ligt niet in de huidige gelijknamige plaats, maar in de buurtschap Oud-Leusden aan de zuidwestkant van Amersfoort. De Dodeweg verbond het dorp Leusbroek met de kerk en begraafplaats in Oud-Leusden. Daar staat nog een kerktoren uit de 13e of 14e eeuw die zichtbaar is vanaf de A28 en tevens de Europeseweg 30. De bijbehorende kerk is rond 1827 gesloopt. Het zwaartepunt van Leusden was toen veel oostelijker komen te liggen en de nieuwe kerk, een zogenaamde waterstaatskerk werd dan ook gebouwd bij de buurtschap Bavoort aan de (toen ook nieuwe) weg van Amersfoort naar Arnhem, de huidige N226. Dit kerkje is nog altijd in gebruik in wat nu Leusden-Zuid heet. De gemeente Leusden bestaat sinds de fusie met Stoutenburg in 1969 in zijn huidige vorm. De oorspronkelijke gemeente Leusden bestond uit twee kleine dorpen, Leusbroek en Hamersveld, die in de jaren zestig resp. zeventig van de 20e eeuw grote uitbreidingen ondergingen en werden omgedoopt in Leusden-Zuid en Leusden-Centrum (later Leusden zonder meer). Pas sinds die tijd komt het huidige Leusden als plaats op de kaart voor. Op tal van oude kaarten staat wel een plaats Leusden getekend, maar dit is dan altijd wat nu Oud-Leusden heet.

O ja, er werd ook nog gehockeyd de uitslag van Leusden MA1 – Laren MA1  1 – 6.
Een leuke eerste helft met mooie aanvallen wat resulteerde dat Laren met een 1-4 voorsprong de rust in ging, in de tweede helft werd er slordig gehockeyd en werden veel kansen gemist, uiteindelijke bleef de stand steken op 1-6. Gefeliciteerd en volgende week volle bak tegen Gooische.

Jerry

Klik hier voor een paar foto's. De fotograaf neemt volgende week zijn zoomlens weer mee!

zondag 15 september 2013

Laren MA1 op stoom!


Spandersbosch MA1 – Laren MA1  1-17

Op een erg natte en grijze herfstachtige zaterdag gingen de Larense meisjes op bezoek bij “Spabo” in Hilversum.  Met een niet geheel fitte coach (last van zijn keel), maar wel zo goed als fitte selectie begonnen ze aan de wedstrijd. Gekleed in nieuwe en nog vlekkeloze witte rokjes traden ze aan op het natte waterveld. In tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden waar ze niet helemaal scherp begonnen, gingen ze dit keer meteen als een raket van start. Binnen 12 seconden na het eerste fluitsignaal lag de bal al achter de keepster van “Spabo”. Hiermee was meteen de toon gezet, want na 5 minuten stond het al 3-0 voor onze meiden. Wilbert kon daardoor met gerust hart gaan zitten op de bank en zijn keel sparen, want de Larense trein kwam vervolgens volledig op stoom! Met flitsend en goed verzorgd combinatiespel in hoog tempo afgewisseld met mooie individuele acties volgden de ene na de andere vlotte aanval. Resultaat was een 11-0 ruststand voor Laren. Leuk feitje was daarbij dat ook Alessia haar eerste officiële competitiedoelpunt voor Laren kon maken.


In de pauze werd afgesproken om de tweede helft veel energie te blijven geven en vol gas door te hockeyen, maar toch alert te blijven op counteraanvallen van “Spabo”. Want er zaten wel degelijk een aantal goede speelsters tussen, waaronder een meisje met een geweldige scoop, die we tot nu toe alleen nog maar van Gitte kenden. Tot halverwege de tweede helft lukte die opdracht goed, maar toen profiteerde “Spabo” toch van slordig balverlies bij Laren en kreeg onder luid applaus van het thuispubliek loon naar werken. Ook de keepster hield in deze helft erg veel ballen van onze meiden uit de goal en de laatste 20 minuten wilde de bal niet meer rollen door de vele regenbuien. Daardoor bleef de teller uiteindelijk steken bij 17 goals voor, en waren nog een aantal meiden ontevreden omdat ze de twintig niet gehaald hadden.  Enige smetje op de wedstrijd was dat de witte rokjes natuurlijk niet ongeschonden uit de strijd waren gekomen.



Volgende week eerst weer lekker trainen allemaal en dan met veel vertrouwen op naar Leusden!



Klik hier voor de foto's.



Groet, Tom

zondag 8 september 2013

Gooische uit


Vandaag  uit op Gooische, waarin de twee “echte Gooische meisjes” konden laten zien dat zij nu “echte” Larense meisjes zijn. Het prachtige nieuwe waterveld, met hier en daar een plooitje dat nog moet worden gladgestreken, was het decor voor een echte line up als start van de  wedstrijd. Gooische kwam fel uit de startblokken en maakte het Laren behoorlijk lastig. Laren had wat tijd nodig om goed  op gang te komen. Dat leverde enkele Larense strafcorners op die niet werden verzilverd. De doorgeschoten strafcorner in de 28e minuut was het eerste doelpunt voor  Laren en 5 minuten later volgde nummer 2. Met een goed gevoel de rust in en goed er weer uit, de 0-3 viel 5 minuten na rust. In de eerste minuut voor rust en de 20 minuten daarna deelden de scheidsrechters enkele kaarten uit en met een man minder kwam Laren wat meer onder druk. Gelukkig kwam de wedstrijd weer in rustiger vaarwater en liep Laren uit naar 0-5. Het laatste doelpunt viel na het eindsignaal uit de 3e rebound van de strafcorner. Een belangrijke overwinning voor het hele team, in het bijzonder voor Duveke en Doortje die met ieder één doelpunt bewezen nu “echte Larense meisjes” te zijn.

Klik hier voor de foto's. Met dank aan Nicoline Franken, moeder van Anouk van Gooische MA1.

Dorien Michels



zondag 1 september 2013

We zijn los!

Laren MA1 - Leusden MA1 12-1

We zijn los!

En hoe. Binnen een minuut lag de bal achter Sophie! Hier had helemaal niemand op gerekend. Maar het voordeel was wel dat iedereen meteen klaar wakker was. Gitte had iets goed te maken en deed dat met de eerste de beste corner. Boem!! Keihard op de plank. Ook de tweede corner werd verzilverd en zo werd de achterstand binnen 5 minuten omgebogen tot een voorsprong. De rest van de eerste helft werd met goed combinatiehockey geen spaan heel gelaten van het arme Leusden. Ik kijk al heel wat jaartjes hockey maar een 9-1! ruststand heb ik nog nooit meegemaakt. Goed gedaan meiden!

De tweede helft werd er iets rustiger aan gehockeyd waardoor er nog "slechts" drie doelpunten werden toegevoegd. 12-1 dus.

Verder wil ik graag vermelden dat het de eerste officiële wedstrijd was van Doortje in een Laren tenue. Je hebt het heel goed gedaan en mooie doelpunten gemaakt. Voor Duveke was het haar officiële rentree bij Laren. Zij had immers al in de C-jeugd bij ons gespeeld. En ook zij speelde een heel goede wedstrijd. Volgende week staat als het goed is ook de entree van Alessia op het programma. Meiden, nogmaals heel hartelijke welkom bij Laren.

Trouwens, ook Fleur is er volgende week waarschijnlijk weer bij. Wat wilde ze graag al meedoen gisteren. Even geduld nog en dan mag ook jij los!

Een mooie start die hopelijk volgende week een mooi vervolg gaat krijgen tegen onze Gooische buurtjes. Dat wordt een mooie strijd op het scherpst van de snede. Dan kunnen jullie nog meer laten zien wat jullie allemaal in je mars hebben. En dat is veel, heel veel!

Maar eerst lekker trainen deze week. En Alessia, pas je een beetje op voor verdwaalde dennenappels? :)

Groet, Hans