dinsdag 6 november 2012

Zaterdag 3 november...

by Jerry

... de herfst heeft al weer enige tijd zijn intrede gedaan, de bladeren geven hun palet aan kleuren af en om 14.15 uur wordt de eerste wedstrijd van de landelijke competitie gespeeld tegen Nijmegen.
Onze toppers hebben zich twee weken geleden, rechtstreeks geplaatst na een sidderende laatste wedstrijd, waarvan het einde nog spannender was dan een film van Alfred Hitchcock.
Precies om14.15 uur floot de scheidsrechter voor het begin, en 2 minuten later floot hij weer, maar dan voor de 1-0  van Laren. Een snelle aanval over rechts via Celine en Fleur eindigde in de cirkel waar Sascha stond om de 1-0 te maken. Vanaf de eerste minuut werd er volop druk gezet, met snelle combinaties (ondanks het trage zandveld) en goed positie spel liet Laren zien waarom ze landelijk spelen. De tegenstander was even van slag door dit geweldige Laren, wat enige minuten later alweer resulteerde in de 2-0,  na een harde slag van Gitte, rechtstreeks de cirkel in stond Grace klaar om haar stick er tegenaan te zetten.
De in grote getale toegestroomde toeschouwers kregen waar voor hun geld, maar tot ieders verbazing werd het na de 2-0 een stuk minder, slordig balverlies, er ontstond veel ruimte in de verdediging, waardoor Nijmegen steeds meer grip kreeg en dat resulteerde in een strafcorner voor onze tegenstander.
Uit deze strafcorner scoorde Nijmegen de 2-1. In eerste instantie nog gestopt door Sophie maar in de rebound werd er alsnog gescoord.
Laren kon niet meer in de wedstrijd komen, na een snelle counter van Nijmegen werd het
2-2. Hierna was het even zoeken voor onze meiden uiteindelijk pakte Laren  de draad weer op, maar Nijmegen bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Uit een van deze counters redde Eva (ondanks het zandveld) met een sliding een tegen doelpunt.
Laren kreeg ook nog een paar strafcorners, maar hieruit werd niet gescoord en na 35 minuten spelen was het rust.
De tweede helft liet een wat wegzakkend Laren zien, waardoor de tegenstander weer kon scoren, 3-2. Vervolgens kregen we opnieuw een strafcorner, die de keeper hoog wegtrapte  tegen de neus van Celine aan! Cel naar het ziekenhuis waar ze netjes is gehecht. Beterschap Celine! Gelukkig kon hierna nog de gelijkmaker gescoord worden door een keiharde flats van Gitte.
Op naar Oranje-Zwart nu!    Klik hier voor een aantal foto's.