zaterdag 24 november 2012

Strijd in Amsterdamse bos

door Maarten Peet

Na de monsterzege op Groningen vorige week stond deze week de wedstrijd tegen Pinoké op de agenda. Pinoké uit is traditioneel een zware wedstrijd. In een wat mistig en somber Amsterdamse bos werd op het hoofdveld voor het fraaie clubhuis gestart met de warming up. Dat onze toppers scherp waren was goed te zien en beloofde wat voor de wedstrijd. Een wedstrijd die wederom bekeken werd door heel veel Laren supporters, super. Met ontstoken veldverlichting begon de wedstrijd direct in een hoog tempo. Aanvallen over en weer en veel duels op het middenveld. In de 8ste minuut werd een duel in de Laren cirkel zwaar bestraft met een strafbal. Een fraai genomen strafbal die Sophie kansloos liet. De kracht van Laren kwam nu boven. De koppies gingen niet hangen, het tempo werd een tandje opgevoerd. Vijf minuten later werd een harde bal van Gitte vanaf de 23-meterlijn verkeerd beoordeeld door de keeper en tot doelpunt gepromoveerd.  Laren had het initiatief in de wedstrijd en bleef het tempo hoog houden. Resultaat was dat vlak voor rust de stand op 1-2 kwam door weer een doelpunt van Gitte vanuit een strafcorner. Na rust bleef het tempo hoog. Na een fraai opgebouwde aanval over veel schijven kwam de bal via Celine en Elenoor bij Grace die koelbloedig wist te scoren. De wedstrijd werd wat rommeliger, Pinoké ging met meer risico op de aanval spelen. Uit één van de strafcorners wist Pinoké te scoren. Met wat kleine kansen voor beide doelen wist Laren de wedstrijd beheerst uit te spelen. Wederom een goede wedstrijd van zowel Pinoké als onze toppers met dit keer weer 3 punten in de pocket.

Door het verassende gelijke spel van Rotterdam in Groningen is Laren gestegen naar de tweede plaats. Dames jullie kunnen trots zijn op het vertoonde spel en het resultaat.

Stand landelijke jeugd a Vrouwen (Poule I)