Oranje Zwart  MA1 – Laren MA1  door Jerry Schols

Zaterdag 10  november, vandaag de topper tegen Oranje Zwart, onder een donker regenachtige wolkendek vertrok om 11.30  de colonne van
Laren richting het zuiden.
Eenmaal aangekomen in Eindhoven hield de coach zijn gebruikelijke tactische bespreking, waarna onze toppers begonnen aan de warming-up.
Oranje Zwart is al jaren een geduchte tegenstander (misschien wel het beste team vanuit het Zuiden),  en net zoals Laren eindigen ze regelmatig in de play-offs voor het kampioenschap van Nederland.
Er werd met verbazing gekeken (vanuit Oranje Zwart) dat er zoveel ouders / supporters mee waren vanuit Laren, geweldig, wat een (positieve) sfeer langs  het veld.
Om 14.15 uur begon de wedstrijd, Oranje Zwart ging gelijk full press spelen en probeerde zo snel mogelijk onze opbouw te verstoren. Laren loste dit goed op door de bal snel te verplaatsten van links naar rechts en eigenlijk had Oranje Zwart het nakijken.
De eerste 20 minuten had Laren het even moeilijk en Oranje Zwart was de betere ploeg maar daarna werd er overtuigend gehockeyd, de eerste strafcorner kreeg Laren na 12 minuten spelen, na een mooie individuele actie  van “miss Twente” Elenoor.
Laren ging nu volop in de aanval, met leuke combinaties en snelle uitvallen kwamen er kansen. De voorste linie onder leiding van Fleur maakte het de verdediging van Oranje Zwart moeilijk, Oranje Zwart werd nu bestreden met hun eigen wapen.
Helaas kwam het fluitsignaal voor de rust iets te vroeg want op dat moment zat Laren goed in de wedstrijd.
De toeschouwers / supporters maakten zich op voor de tweede helft, er werden voorzichtig wat voorspellingen gedaan over de eindstand.
Laren kwam goed uit de startblokken, met volle overtuiging gingen onze meiden de duels aan, er werd gevochten voor iedere meter.
Maar ook Oranje Zwart had de rust aangepakt om fris en strijdlustig de tweede helft in te gaan en er ontpopte zich een spannende eindfase.
Ook in de tweede helft kreeg Laren een aantal strafcorners mee, helaas werd hier niet uit gescoord en aan de andere kant stond Sophie haar doel te verdedigen als een tijger, strafcorners gestopt, schoten op doel er uitgeslagen, geschopt. Top Sophie !!!!
In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, alleen Laren had de betere kansen om op 0-1 te komen, wat helaas niet gebeurde.
De laatste 5 minuten was een ware thriller, strafcorner mee, strafcorner tegen, twee doelrijke kansen van Laren die niet werden benut, kortom alle ingrediënten die nodig zijn voor een spannende eindfase.
De wedstrijd eindigde in een 0 – 0 , misschien wat teleurstellend voor onze toppers , want Laren had de beste kansen op een overwinning.
Uiteindelijk waren de toeschouwers de winnaar, ze hebben waar voor hun geld gekregen, ze zagen een strijdlustig Laren dat tot de laatste minuut bleef geloven in de 3 punten, meiden fantastisch gespeeld, wat een wedstrijdmentaliteit. Dit geeft vertrouwen in volgende week zaterdag.
Anne (speelster van MB1) nog bedankt voor je aanwezigheid en goede spel.

Hier zie je een impressie van de middag.