donderdag 29 november 2012

Laatste competitiewedstrijd voor de winterstop

op Rotterdam aanstaande zaterdag om 14.15 uur. We hopen op veel supporters langs de lijn.
Succes dames!
Hierna lekker de zaal in, tenminste geen koude voeten meer....


maandag 26 november 2012

Wist u dat

ze bij Pinoké ook heel goed kunnen voetballen?




















Voor meer foto's van de wedstrijd klik hier.


zaterdag 24 november 2012

Strijd in Amsterdamse bos



door Maarten Peet

Na de monsterzege op Groningen vorige week stond deze week de wedstrijd tegen Pinoké op de agenda. Pinoké uit is traditioneel een zware wedstrijd. In een wat mistig en somber Amsterdamse bos werd op het hoofdveld voor het fraaie clubhuis gestart met de warming up. Dat onze toppers scherp waren was goed te zien en beloofde wat voor de wedstrijd. Een wedstrijd die wederom bekeken werd door heel veel Laren supporters, super. Met ontstoken veldverlichting begon de wedstrijd direct in een hoog tempo. Aanvallen over en weer en veel duels op het middenveld. In de 8ste minuut werd een duel in de Laren cirkel zwaar bestraft met een strafbal. Een fraai genomen strafbal die Sophie kansloos liet. De kracht van Laren kwam nu boven. De koppies gingen niet hangen, het tempo werd een tandje opgevoerd. Vijf minuten later werd een harde bal van Gitte vanaf de 23-meterlijn verkeerd beoordeeld door de keeper en tot doelpunt gepromoveerd.  Laren had het initiatief in de wedstrijd en bleef het tempo hoog houden. Resultaat was dat vlak voor rust de stand op 1-2 kwam door weer een doelpunt van Gitte vanuit een strafcorner. Na rust bleef het tempo hoog. Na een fraai opgebouwde aanval over veel schijven kwam de bal via Celine en Elenoor bij Grace die koelbloedig wist te scoren. De wedstrijd werd wat rommeliger, Pinoké ging met meer risico op de aanval spelen. Uit één van de strafcorners wist Pinoké te scoren. Met wat kleine kansen voor beide doelen wist Laren de wedstrijd beheerst uit te spelen. Wederom een goede wedstrijd van zowel Pinoké als onze toppers met dit keer weer 3 punten in de pocket.  













Door het verassende gelijke spel van Rotterdam in Groningen is Laren gestegen naar de tweede plaats. Dames jullie kunnen trots zijn op het vertoonde spel en het resultaat.

Stand landelijke jeugd a Vrouwen (Poule I)
GespeeldWinstGelijkVerlorenPunten+/-
1Oranje-Zwart43101011 / 2
2Laren4220819 / 6
3Pinoké4211710 / 4
4Rotterdam421179 / 6
5Klein Zwitserland411243 / 4
6Nijmegen411245 / 7
7MOP410333 / 7
8Groningen401314 / 28

IN DE MIST?

Vandaag Nederland misschien wel, maar niet onze meiden, net zo min als onze begeleiding (zie foto).
We zijn trots op jullie!




zondag 18 november 2012

MA1 HARTVERWARMEND!


door Hans de Koning

Na de topwedstrijd tegen OZ was het nu de beurt aan Groningen om het op te nemen tegen Laren MA1. Laren had er duidelijk veel zin in, de ene aanval volgde de andere in hoog tempo op. De meiden hadden afgelopen week getraind op de tip-in. Het was lastig de tel bij te houden maar er gingen er diversen in. Die van Celine was wel de mooiste; al 'slidend' speelde ze de bal over de verbouwereerde keeper heen. Het publiek genoot van een wervelend Laren dat van geen ophouden wist.
Groningen kreeg geen tijd adem te halen en snakte naar het einde van de wedstrijd. Onze meiden konden er geen genoeg van krijgen en bleven goed hockeyen en scoren. Esmee, Grace, Maartje, Fleur, Nadine, Frederike, Elenoor en Lynn wisten ook allemaal het net (of de plank) te vinden. Veel goals waren het resultaat van schitterend uitgespeelde aanvallen en ingenieus uitgevoerde strafcorners.

Je zou het bijna vergeten maar bij een 9 - 0 stand wist Groningen ook een keer te scoren via een strafcorner. Een deel van het publiek had mededogen met Groningen en gunde hen die goal wel. Meisjes A1 dacht daar heel anders over. Na de 9 - 1 werd het in 'no-time' 13 - 1. Ze gingen door tot het gaatje. Dat was wel de grote kracht van Laren vandaag, doorgaan tot het laatste fluitsignaal, er uit halen wat er in zit. Als jullie dit ook de komende wedstrijden laten zien komt het helemaal goed met MA1.

We kunnen niet wachten tot volgende week. Pinoke uit, een mooie uitdaging. Maar eerst weer lekker trainen. Ik ben benieuwd waar jullie deze week op de training aandacht aan besteden. Als dat net zo goed uitpakt als de tip-in dan heb ik alle vertrouwen dat het weer een heel mooie wedstrijd wordt zaterdag.

Tot dan!


zaterdag 17 november 2012

LAREN - GRONINGEN


... en in 12.50 minuten nog 3 doelpunten van onze toppers! Einduitslag 13 - 1.

Een geweldige prestatie neergezet dames. Lees hier het verslag op hockey.nl. Een samenvatting van de wedstrijd van een van onze hofjournalisten zal hier binnenkort te lezen zijn.

Na de wedstrijd vierde Esmee haar 18e verjaardag met het team. Dank voor de heerlijke cake!
















Het kan natuurlijk zijn dat in de euforie van deze overwinning de borden 'vergeten' zijn...  maar dit was vast eenmalig ;). Gelukkig konden Charlotte en Grace bij de jongens A1 weggesleept worden om de honneurs waar te nemen.

Teamuitje


Wie heeft er nog leuke foto's van de teamdag? Graag z.s.m. mailen :).

zondag 11 november 2012

"Een explosie van strijdlust en spanning"


Oranje Zwart  MA1 – Laren MA1  door Jerry Schols
 
Zaterdag 10  november, vandaag de topper tegen Oranje Zwart, onder een donker regenachtige wolkendek vertrok om 11.30  de colonne van
Laren richting het zuiden.
Eenmaal aangekomen in Eindhoven hield de coach zijn gebruikelijke tactische bespreking, waarna onze toppers begonnen aan de warming-up.  
Oranje Zwart is al jaren een geduchte tegenstander (misschien wel het beste team vanuit het Zuiden),  en net zoals Laren eindigen ze regelmatig in de play-offs voor het kampioenschap van Nederland.
Er werd met verbazing gekeken (vanuit Oranje Zwart) dat er zoveel ouders / supporters mee waren vanuit Laren, geweldig, wat een (positieve) sfeer langs  het veld.
Om 14.15 uur begon de wedstrijd, Oranje Zwart ging gelijk full press spelen en probeerde zo snel mogelijk onze opbouw te verstoren. Laren loste dit goed op door de bal snel te verplaatsten van links naar rechts en eigenlijk had Oranje Zwart het nakijken.
De eerste 20 minuten had Laren het even moeilijk en Oranje Zwart was de betere ploeg maar daarna werd er overtuigend gehockeyd, de eerste strafcorner kreeg Laren na 12 minuten spelen, na een mooie individuele actie  van “miss Twente” Elenoor.
Laren ging nu volop in de aanval, met leuke combinaties en snelle uitvallen kwamen er kansen. De voorste linie onder leiding van Fleur maakte het de verdediging van Oranje Zwart moeilijk, Oranje Zwart werd nu bestreden met hun eigen wapen.
Helaas kwam het fluitsignaal voor de rust iets te vroeg want op dat moment zat Laren goed in de wedstrijd.
De toeschouwers / supporters maakten zich op voor de tweede helft, er werden voorzichtig wat voorspellingen gedaan over de eindstand.
Laren kwam goed uit de startblokken, met volle overtuiging gingen onze meiden de duels aan, er werd gevochten voor iedere meter.
Maar ook Oranje Zwart had de rust aangepakt om fris en strijdlustig de tweede helft in te gaan en er ontpopte zich een spannende eindfase.
Ook in de tweede helft kreeg Laren een aantal strafcorners mee, helaas werd hier niet uit gescoord en aan de andere kant stond Sophie haar doel te verdedigen als een tijger, strafcorners gestopt, schoten op doel er uitgeslagen, geschopt. Top Sophie !!!!
In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, alleen Laren had de betere kansen om op 0-1 te komen, wat helaas niet gebeurde.
De laatste 5 minuten was een ware thriller, strafcorner mee, strafcorner tegen, twee doelrijke kansen van Laren die niet werden benut, kortom alle ingrediënten die nodig zijn voor een spannende eindfase.
De wedstrijd eindigde in een 0 – 0 , misschien wat teleurstellend voor onze toppers , want Laren had de beste kansen op een overwinning.
Uiteindelijk waren de toeschouwers de winnaar, ze hebben waar voor hun geld gekregen, ze zagen een strijdlustig Laren dat tot de laatste minuut bleef geloven in de 3 punten, meiden fantastisch gespeeld, wat een wedstrijdmentaliteit. Dit geeft vertrouwen in volgende week zaterdag.
Anne (speelster van MB1) nog bedankt voor je aanwezigheid en goede spel.

Hier zie je een impressie van de middag.

zaterdag 10 november 2012

Super wedstrijd in Eindhoven

Heel goed gedaan dames! Een geweldig spannende wedstrijd tegen Oranje-Zwart vandaag. Toch helaas net geen overwinning maar een gelijkstand, 0 - 0. Verslag volgt....



met dank aan onze andere sponsor ONESAILS

dinsdag 6 november 2012

Zaterdag 3 november...


by Jerry

... de herfst heeft al weer enige tijd zijn intrede gedaan, de bladeren geven hun palet aan kleuren af en om 14.15 uur wordt de eerste wedstrijd van de landelijke competitie gespeeld tegen Nijmegen.
Onze toppers hebben zich twee weken geleden, rechtstreeks geplaatst na een sidderende laatste wedstrijd, waarvan het einde nog spannender was dan een film van Alfred Hitchcock.
Precies om14.15 uur floot de scheidsrechter voor het begin, en 2 minuten later floot hij weer, maar dan voor de 1-0  van Laren. Een snelle aanval over rechts via Celine en Fleur eindigde in de cirkel waar Sascha stond om de 1-0 te maken. Vanaf de eerste minuut werd er volop druk gezet, met snelle combinaties (ondanks het trage zandveld) en goed positie spel liet Laren zien waarom ze landelijk spelen. De tegenstander was even van slag door dit geweldige Laren, wat enige minuten later alweer resulteerde in de 2-0,  na een harde slag van Gitte, rechtstreeks de cirkel in stond Grace klaar om haar stick er tegenaan te zetten.
De in grote getale toegestroomde toeschouwers kregen waar voor hun geld, maar tot ieders verbazing werd het na de 2-0 een stuk minder, slordig balverlies, er ontstond veel ruimte in de verdediging, waardoor Nijmegen steeds meer grip kreeg en dat resulteerde in een strafcorner voor onze tegenstander.
Uit deze strafcorner scoorde Nijmegen de 2-1. In eerste instantie nog gestopt door Sophie maar in de rebound werd er alsnog gescoord.
Laren kon niet meer in de wedstrijd komen, na een snelle counter van Nijmegen werd het 
2-2. Hierna was het even zoeken voor onze meiden uiteindelijk pakte Laren  de draad weer op, maar Nijmegen bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Uit een van deze counters redde Eva (ondanks het zandveld) met een sliding een tegen doelpunt.
Laren kreeg ook nog een paar strafcorners, maar hieruit werd niet gescoord en na 35 minuten spelen was het rust. 
De tweede helft liet een wat wegzakkend Laren zien, waardoor de tegenstander weer kon scoren, 3-2. Vervolgens kregen we opnieuw een strafcorner, die de keeper hoog wegtrapte  tegen de neus van Celine aan! Cel naar het ziekenhuis waar ze netjes is gehecht. Beterschap Celine! Gelukkig kon hierna nog de gelijkmaker gescoord worden door een keiharde flats van Gitte. 
Op naar Oranje-Zwart nu!    Klik hier voor een aantal foto's.

maandag 5 november 2012

Gelijkspel tegen Nijmegen

Redelijke start eerste wedstrijd van de landelijke competitie, 3 -3.
Verslag en foto's hier binnenkort te zien.