zondag 30 maart 2014

Het ziet er zonnig uit!

Laren MA1 - HGC MA1 5-2


Het was schitterend hockeyweer. Nadine zei 's-ochtends al dat ze er veel zin in had. En het publiek was ook helemaal in de stemming door het lekkere lentezonnetje en het vooruitzicht van een mooie pot hockey.

De eerste helft was best leuk om te zien met twee doelpunten van Laren (strafbal van Grace en een velddoelpunt van Elo) en één doelpunt van HGC. Ruststand 2-1. Maar Laren liet vooral de tweede helft zien hoed goed ze kunnen hockeyen. Het publiek kreeg prachtig hockey te zien. Van achteruit een zorgvuldige opbouw, op het middenveld zuivere passing en in de voorhoede koelbloedige afronding. Als het spelletje goed gespeeld wordt kan hockey zo ontzettend mooi zijn! HGC deed dapper mee maar kwam tekort om het Laren echt moeilijk te maken.

Gescoord werd er nog door Doortje (3-1), Gitte (strafcorner 4-1). Er viel nog een doelpunt van HGC en daarna volgde nog het Larense slotakkoord. En dat mocht er zijn... een fantastische backhand goal van wederom Doortje. Loepzuiver in de lange hoek... 5-2.

Conclusie: 3 punten voor onze meiden en het publiek dat zaterdagmiddag de grote winnaar was. En echt niet alleen maar vanwege de overvloedige zonneschijn.

Klik hier voor de zonnige foto's. Met dank aan Licurgius Sparta.

Hans

Alessia in de Hockeyweekly!


zondag 23 maart 2014

Amsterdam: gevochten voor het resultaat.

Amsterdam MA1 - Laren MA1 2-4


Zonder Wilbert op de bank werd begonnen aan een belangrijke wedstrijd tegen Amsterdam. Gelukkig kon Steven de honneurs waarnemen, voor veel speelsters natuurlijk een vertrouwd gezicht. Loopt Laren uit naar 6 punten of wordt Amsterdam nog een bedreiging voor een play off plaats? Laren begon sterk en zette Amsterdam flink onder druk. Toch was de eerste grote kans voor Amsterdam, hun spits ging alleen op Sophie af die .... koelbloedig reageerde. Laren ging onverstoord verder met het zoeken naar de goal. Die kwam er  dan ook via Doortje. Een intikker maar die tellen ook. Strafcorner Laren... snoeihard door Gitte op de plank geslagen 0-2! Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar Amsterdam kwam vrij snel terug tot 1-2. Hun strafcorner werd fantastisch mooi in de kruising gepushed. Het bleef heel spannend.

In de tweede helft was het weer Laren dat het tempo bepaalde. Elo en Celine maakten de de 1-3 en 1-4. Een geruststellende voorsprong met nog twintig minuten te spelen. Maar Amsterdam gaf zich nog niet gewonnen. Een frommelgoal betekende de 2-4. Sascha wist nog de paal te raken maar daar bleef het bij. Het beste team had gewonnen. Het was misschien niet zo heel goed, het was wel weer een echt team dat er stond. Fijn ook dat Grace weer een half uurtje mee mocht doen. Het voelde goed om weer eens de drie punten te pakken. Volgende week graag hetzelfde recept dames! Steven, dank voor het coachen.

Hier kun je alle foto's bekijken. Met dank aan Hamperium Photography.

Hans

Nieuw schoentjes...met dank aan Dita!



Wilbert 50. Lang zal die leven!

De meiden van A1 hadden donderdag de 20e maart een leuke verrassing voor Wilbert in petto. Een vrolijk verkleed zooitje. Nog vele jaren coach!


maandag 17 maart 2014

Een lastige wedstrijd. Die zitten er ook bij.

Laren - Union 2-2

De ouders van Alessia vertelden me het al voor de wedstrijd. Union is een lastige tegenstander. Ze spelen vanuit een defensieve tactiek, fel op de bal en loerend op de counter. Het bleek voor onze meiden dan ook heel lastig om tot goed hockey te komen. Union stopte er veel energie in en vocht voor elke meter. Laren vond het lastig om elkaar te vinden. Er kwamen wel kansjes maar die werden helaas niet benut. Gelukkig is er dan nog altijd de corner van Gitte: 1-0 voor Laren. Niet lang na de 1-0 maakte Union gelijk uit een rommelige situatie in de Larense cirkel. Helaas tellen die doelpunten ook....

En ook Union heeft een sterke corner: 1-2. Laren kon dit niet over haar kant laten gaan en ging steeds beter spelen. Er ontstond eindelijk de druk die veel eerder gewenst was. Deze werd groter en en groter en mondde uit in een strafbal die, door Gitte, onberispelijk werd genomen: 2-2. Laren zette nogmaals aan voor de volle buit en was er via Sasha heel dicht bij... haar schot ging rakelings voorlangs! En daarna was het tijd. Helaas twee punten verloren.

Deze week lekker trainen en dan zaterdag punten halen in het Wagener tegen de meiden van Amsterdam. Daar hebben jullie nog mooie herinneringen aan. Zaterdag weer zo'n pot graag!

Wilbert, gefeliciteerd met je verjaardag!

Tot zaterdag!

Hans

zondag 9 maart 2014

Tophockey in het Brabantse land.

Den Bosch MA1- Laren MA1 3-1


Helaas bleven de punten beneden de rivieren maar wat was het spannend! Den Bosch bleek koelbloediger in de afronding en won daarmee de wedstrijd, want qua kansen ging het behoorlijk gelijk op. 10 Minuten voor tijd was het nog 1-1 en maakten onze meiden een heel goede fase door. Doortje loopt het 23 meter gebied in en wordt vol op de stick geslagen, iedereen wacht op de fluit van de scheids. Vrije slag? Strafcorner zelfs? Nee... er wordt niet eens gefloten. Counter van Den Bosch, strafcorner...goal! Zo gaat het soms. De 3-1 was slechts voor de statistieken. Helaas pindakaas. You win some, you lose some.

Aanstaande zaterdag wacht Union in Laren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dan maken jullie die wel af. Deal?

Bekijk hier de foto's

Hans


vrijdag 7 maart 2014

SUC6 MEIDEN!

De tweede helft van het seizoen gaat morgen beginnen met een spannende wedstrijd uit bij Den Bosch.