zondag 7 december 2014

maandag 24 november 2014

Groningen MA1 vs Laren MA1 
22 november

3-8

Vandaag stond Groningen uit op het programma. Altijd leuk! Na een lange rit met een relaxte tussenstop waren we er klaar voor. Eén ding was zeker: we gaan hier met niets minder dan 3 punten terug naar huis! Om 14.15 klonk het fluitsignaal. Na een ietwat rommelige start was het toch Laren die al snel via Marieke op voorsprong kwam. Toch hadden we moeite om rust in ons spel te vinden en Groningen maakte daar gebruik van, 1-1. Vanaf dat moment ging de knop om. Met mooi combinatiehockey waren het Liene, Pietje, Yun & Sascha die uiteindelijk scoorden. 1-6!  Groningen wist toch nog 2x te scoren, waardoor het 3-6 werd. Gelukkig vonden we de focus weer terug en pakten het goed op. Einduitslag: 3-8.
[Sascha]

woensdag 19 november 2014

Trots op onze meiden
Iris Nikerk, Sophie Pelzer en Dirkje Reuver uit MA1
Iris Nikerk, keepster van MA1 heeft maandag de selectie gehaald van meisjes Nederlands B. 
Speelsters Dirkje Reuver en Sophie Pelzer zitten bij de selectie van meisjes Nederlands A.
Meiden we zijn super trots op jullie!
Gefeliciteerd en we wensen jullie heel veel succes!


zondag 16 november 2014


MA1 blij met Osaka bags!

De speelsters van Laren MA1 danken de moeder van Yun (van Abecon.nl), de vader van Liene, de ouders van Lauren en de vader van Dirkje: 
Super bedankt voor de mooie sporttas!



Laren MA1 vs Bloemendaal MA1
15 november 2014
1-0
Vandaag moesten we tegen Bloemendaal, we hadden geen idee hoe ze speelden, maar natuurlijk onder- en overschatten wij nooit. De eerste helft was het nog redelijk in evenwicht, maar de tweede helft brandden we los, we waren meer aan de bal dan Bloemendaal en daardoor ook veel in hun cirkel. Veel kansen, die we wel beter hadden kunnen benutten, zodat we de wedstrijd eerder naar onze hand konden zetten. Maar oefening baart kunst, uiteindelijk vloog ie erin!! Vind het een ontzettende eer dat ik ''woman of the match'' ben deze week, ook nog eens op m'n verjaardag, maar Dirk met het winnende doelpunt en Ier met haar fantastische reddingen verdienen het ook om even in de schijnwerpers te staan, maar we doen het natuurlijk met zijn allen! Weer 3 punten in de pocket en volgende week slaapzakken mee en op naar Grun! Zo dit was 'm weer voor deze week!
[Bente]




zaterdag 15 november 2014

woensdag 5 november 2014

Laren MA1 vs Victoria MA1 
1 november 2014
2-1

Zo, de kop is eraf! De eerste 3 punten zijn binnen! Een wedstrijd waarin we het wel heel erg druk hadden achterin en onze keepster Iris veel te doen kreeg. Het was vaak erg spannend maar verdedigend stonden we ons mannetje. Ok, soms wat geluk maar ook dat dwing je af.

Gelukkig waren onze aanvalspogingen heel effectief. Met mooie goaltjes van Coco en Dirkje. Fraai was het spel niet altijd maar het resultaat telt nu eenmaal. We hebben het verschil gemaakt door te blijven vechten. We vochten voor elkaar en met elkaar en dat is heel belangrijk in een teamsport. De wedstrijd liep misschien niet helemaal zoals we wilden maar we zijn hoe dan ook erg blij met de drie punten. 

We gaan zaterdag zeker weer knallen tegen Den Bosch.
Tot dan langs de lijn!?




woensdag 8 oktober 2014


MA1 heeft afgelopen zaterdag ook de laatste wedstrijd van de voorcompetitie gewonnen en heeft zich daarom voor de Landelijke competitie geplaatst.

Meiden, super gefeliciteerd!



Laren MA1 vs Phoenix MA1
4 oktober 2014
3-1






zondag 28 september 2014


Laren MA1 vs Doorn MA1
27 september 2014
14-0
Volgende week laatste wedstrijd in voorcompetitie, thuis tegen Phoenix!

dinsdag 23 september 2014


Amersfoort MA1 vs Laren MA1
Zaterdag 20 september 2014
Uitslag 0-7



zondag 14 september 2014

maandag 8 september 2014

Ems Buitenhuis



Ems Buitenhuis

Rugnummer: 
Geboren: 16 november 1997
Vorige club(s): 't Spandersbosch
Favoriete positie: 

Liene Molendijk



Liene Molendijk

Rugnummer: 7
Geboren: 
Vorige club(s): LMHC
Favoriete positie: Centraal achterin

zondag 7 september 2014


Laren MA1 wint tweede competitiewedstrijd

Met een mooie 0-8 overwinning op Doorn MA1 afgelopen zondag 6 september staat Laren met 6 punten en 15 doelpunten aan kop in de competitie. Keepster Iris Nikerk is nog ongepasseerd.

Dominique van Slooten



Dominique van Slooten

Rugnummer: 3
Geboren: 3 november 1998
Vorige club(s): geen
Favoriete positie: Centraal achterin en linksachter

Tamar Klinkhamer



Tamar Klinkhamer

Rugnummer: 
Geboren: 
Vorige club(s): 
Favoriete positie: 

vrijdag 5 september 2014

Marieke Hoff


Marieke Hoff

Rugnummer: 16
Geboren: 
Vorige club(s): MHC Soest, WFHC Hoorn
Favoriete positie: Mid-mid

Coco Ankum


Coco Ankum

Rugnummer: 33
Geboren: 1 juli 1998
Vorige club(s): Soest, Kampong en Almere
Favoriete positie: Spits

Sophie Schlatmann


Sophie Schlatmann


Rugnummer: 55
Geboren: 
Vorige club(s): Gooische
Favoriete positie: spits

Iris Nikerk


Iris Nikerk

Rugnummer: 1
Geboren: 7 juni 1999
Vorige club(s): SCHC
Favoriete positie: Keeper

woensdag 3 september 2014

Nikki Kerkhoff



Nikki Kerkhoff

Rugnummer: 19
Geboren: 14 oktober 1997
Vorige club(s): Sinds F'jes bij Laren
Favoriete positie: Rechts midden

Sophie Pelzer



Sophie Pelzer

Rugnummer: 10
Geboren: 18 juli 1998
Vorige club(s): Soest
Favoriete positie: Rechts half

Dirkje Reuver



Dirkje Reuver

Rugnummer: 14
Geboren: 6 april 1998
Vorige club(s): Al vanaf e'tjes bij Laren
Favoriete positie: Doorschuivende voorstopper / mid-mid

Lauren van den Enk



Lauren van den Enk

Rugnummer: 21
Geboren: 7 augustus 1998
Vorige club(s): Huizen
Favoriete positie: Vrije centrale verdediger en linksachter

woensdag 4 juni 2014

Een seizoen vol hoogtepunten.

Finale Landskampioenschap MA: Laren - Oranje-Zwart 1-3

Lieve meiden, Nancy, Tom en Wilbert,

Nee, Laren is geen landskampioen geworden. Het was niet helemaal jullie dag zaterdag de 31e mei 2014. OZ had veel ervaring met het spelen van finales en ook met het winnen van finales. Het was de vierde keer achter elkaar dat ze wonnen. Een heel knappe prestatie en ze verdienen onze felicitaties. Hun stugge en verdedigende spel was dan wel niet niet erg attractief maar met snelle counters waren ze wel zeer effectief. Maar genoeg over OZ.

Meiden, wat hebben we dit seizoen van jullie genoten! Het begon al in augustus met de 'spannende' potjes in de voorcompetitie tegen onze buurtjes Gooische. Vooral spannend vanwege de 'transfers' van Duveke en Doortje naar Laren. De "Gooische" meisjes werden eenvoudig met twee maal 6-0 naar huis gestuurd. Duuf en Door konden opgelucht adem halen.

Hoogtepunt twee was de 1-17 tegen Spandersbosch. Met speels gemak werd Spabo ondersteboven gelopen.

Het derde hoogtepunt was de plaatsing voor de landelijke poule. Het was de eerste stap op weg naar meer moois.

Meer hoogtepunten: in september starte de landelijke poule met een fraaie 6-0 overwinning op Amsterdam. Dit succes smaakte naar meer: Kampong werd in Utrecht met 3-4 verslagen en eind november hadden we 5 potjes gespeeld en ze alle 5 gewonnen: jullie waren de trotse winterkampioen.

In maart begon de competitie weer met de topper in en tegen Den Bosch. De eindstand was 3-1 voor Den Bosch maar wat een mooie pot hockey was dit! Jullie vochten als leeuwinnen en regen de kansen aan elkaar maar helaas wilde de afronding niet lukken. Naarmate de lente zich sterker aankondigde kwam langzaam maar zeker de vorm van voor de winterstop weer terug. Het wachten was op plaatsing voor de play offs. In het verre Groningen werd weer eens met 6-0 gewonnen en het volgende hoogtepunt was een feit: plaatsing voor de play offs!

Een halve finale play off tegen Pinoké, de kampioen van de andere poule was de beloning. De thuiswedstrijd was duidelijk voor Laren en de 2-1 was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Het gaf jullie veel vertrouwen maar de uitwedstrijd in Amsterdam bleef door deze stand heel spannend. Toch viel dat achteraf mee want de return was jullie beste wedstrijd van het seizoen. Jullie speelden hockey van het allerhoogste niveau en het werd een wedstrijd vol hoogtepunten. Speciaal vermeldenswaardig was de aanval over veel schijven waaruit Sascha uiteindelijk de 1-1 scoorde. Iedereen die er bij was genoot met volle teugen van het vertoonde spel: 2-3 voor Laren was het eindresultaat en jullie waren een meer dan terechte finalist.

En dan sta je ineens in de finale van een landskampioenschap! Dat maak je natuurlijk niet elke dag mee en voor 'gewone' hockeyers is zoiets helemaal niet weggelegd. Het werd een ervaring die niemand jullie meer afpakt: door de vele toeschouwers die voor een fantastische ambiance zorgden. Door de line-up, zo vanuit de catacomben van het stadion het veld op, door de spanning voor het eerste fluitsignaal, door de hoop op de winst die terugkwam na de 1-2, door de teleurstelling bij de snelle 1-3, en door de tranen na het verlies. Gelukkig zagen we weer een voorzichtige glimlach toen jullie allemaal een zilveren medaille omgehangen kregen. Ondanks het verlies was ook deze dag een echt hoogtepunt in jullie hockeyleven! Ik denk dat jullie je dit ook steeds meer gaan realiseren. Meiden, veel dank voor een prachtig hockeyseizoen namens al jullie trouwe volgers. We gaan dit team allemaal enorm missen!

Groet, Hans


Kijk hier voor de prachtige foto's van de finaledag. Met dank aan Licurgius Sparta.

Nog meer foto's zijn hier te zien (waarschuwing: veel juichende meisjes in Oranje tenue)

zondag 25 mei 2014

FINALE!!!!

24 mei: Laren - Pinoké 2-1 / 25 mei: Pinoké - Laren 2-3

Wat kunnen jullie trots zijn op jullie prestatie van dit weekend. Twee keer overtuigend winnen van een hele sterke tegenstander. Het is zo mooi om te zien dat er kennelijk nog veel meer in deze groep zit dan we al in de competitie hebben kunnen zien. Dit zijn wedstrijden die het uiterste vergen van techniek, tactiek, fysiek en psyche. En jullie tonen dat er in deze groep van al deze facetten ruim voldoende voorradig is.

Zaterdag lieten jullie al zien beter te zijn dan Pinoké. Alleen lukte het niet helemaal om het in de stand tot uitdrukking te laten komen. 2-1 was in feite nog een schamele score gezien de hoeveelheid kansen die Laren kreeg. Grace maakte met een harde backhand 1-0, Pinoké kwam via een corner langszij en uiteindelijk was het Gitte die weer eens liet zien dat de strafcorner een echt Larens wapen is geworden.

Zondag was misschien nog wel een betere wedstrijd van Larense zijde. Wat een passie, wat een dynamiek en wat een wilskracht! Een strafbal van Pinoké verstoorde het evenwicht op het scorebord maar niet van het team. Binnen 10 minuten wat het al weer gelijk na werkelijk een beauty van een aanval. Via veel schijven en een aantal technische hoogstandjes was het uiteindelijk Sasha die simpel het laatste tikje kon geven: 1-1. Dat bleef het tot de rust. Pinoké kwam beter dan Laren de kleedkamer uit. Ze zetten druk maar konden het niet in goals uitdrukken. Laren kon dat wel; Grace sloeg de bal uit een afgeschoven corner kiezelhard achter de verbouwereerde Amsterdamse keepster: 1-2. Een mooie corner variant stelde Gitte in staat op de bevrijdende 1-3 binnen te schieten. De 2-3 was slechts voor de statistieken. Laren kon het zich zelfs nog permitteren een strafbal te missen.

Hoe heerlijk is het om dan de wedstrijd uit te spelen in de wetenschap dat het gelukt is. Pinoké moest in 10 minuten 3 maal scoren om de finale te halen. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd maar niet vandaag in Amsterdam. Laren verdiende de finale te halen en deed het ook. Voor de meiden die volgend jaar niet meer in de jeugd spelen natuurlijk prachtig om het jeugdhockey af te sluiten met een finale om de landstitel! En als je daar dan toch staat...laten we hem dan ook maar winnen!

Ik heb het al eerder gezegd: ik heb heel veel vertrouwen in dit team. Jullie zijn zo goed en inmiddels weten jullie dat zelf ook! Dus meiden, weer lekker trainen deze week, gewoon weer naar de volgende wedstrijd toeleven. Nog één wedstrijd vlammen en wie weet ligt er iets heel moois op jullie te wachten...

Zaterdag 31 mei 14 uur, Wagener stadion Amsterdam: the floor is yours!

Klik hier voor de foto's. Met dank aan Mariette.
Nog meer foto's van Laren - Pinoké. En nog meer foto's van Pinoké -Laren. Met dank aan Pinoké.

Groet, Hans


zondag 18 mei 2014

Een zonnige afsluiting

Union MA1 - Laren MA1 0-3

Met een pittige wedstrijd in een zomers sfeertje sloot MA1 de reguliere competitie af bij Union in Nijmegen. Aan het spel was niet te merken dat Laren zich al had geplaatst voor de play offs. De dames namen direct het initiatief en speelden vol overgave. Dat resulteerde al snel in een doelpunt gescoord door Anne. Anne scoorde dit seizoen het laatste doelpunt van de eerste wedstrijd en nu het eerste doelpunt van deze laatste wedstrijd van de competitie. Na 20 minuten werd het 0-2 door een weergaloos doelpunt van Grace en daarmee was de eerste helft gespeeld. 
De tweede helft gaf een heel ander beeld. Union zette (fysiek) een tandje bij want vocht voor de derde plaats. De wedstrijd werd werd wat rommelig maar beide keepers hielden met prima keepwerk hun doel schoon totdat vlak voor tijd Doortje de 0-3 maakte waarmee Laren een prima overwinning boekte. Een goede voorbereiding voor het competitietoetje van volgende week. Succes met de voorbereiding en natuurlijk met de laatste examenweek.

Kijk hier voor de foto's. Met dank aan fotograaf Jan Willem de Venster van Union!

Peter en Dorien

Eindstand landelijke competitie seizoen 2013-2014. Den Bosch en Laren plaatsen zich voor de play offs.