zondag 24 november 2013

Kampong - Laren 3-4


Spannende wedstrijd, met een dramatische afloop!
Misschien was de wedstrijd tegen Push de eerste echte krachtmeting, Kampong was de eerste echt gevaarlijke tegenstander. Onze meiden begonnen sterk aan de wedstrijd en al snel kwam er grote druk op het 23 meter gebied van Kampong. Maar de scheidsrechter aan die kant van het veld floot al tegen als er een Larense wenkbrouw werd opgetild, dus het werd wachten op de eerste goal. Gelukkig viel die in het goal van Kampong maar de Utrechtse meisjes reageerden door bijna onmiddellijk een tegengoal te maken. Dit was tekenend voor de wedstrijd. 1-1, zo gingen we de rust in. Na de rust duurde het even. Laren pielde er lustig op los, met bij vlagen schitterend overspel, en de tweede goal kwam ook weer tot stand na een wriemel actie dwars door de linies heen, een voorzet en goal: 1-2. Maar, Kampong was levensgevaarlijk uit de spelhervatting, inneens stonden ze weer voor onze keep, Au, 2-2. Wat een spannende wedstrijd! Daar was Grace, die de jarenlange frustratie van Laren over Kampong van zich afschudde, een hele serie voormalige vriendinnen vernederde en achter zich liet, en die met bal en al tegen de doelplank aanliep: 2-3. Helaas hadden ze bij Kampong Marijn. Zij speelde een fantastische wedstrijd. Ze maakte een versnelling, werd niet meer te stoppen, en van de rand van de cirkel ramde ze de bal met een streep in de rechterhoek. Au, 3-3. Helaas gebeurde toen het drama. Elenoor pielde rechtsom, de bal kwam bij de keep, die schopte hem weg, maar de bal schoot via een stick omhoog, tegen de oogkas van Elenoor. Wat een leuke spannende wedstrijd was geweest was plotseling een naargeestige bedoening, iedereen stond gespannen te wachten, gelukkig was er Tom, en Jacquelien, de moeder van Anne, en een EHBO arts van Kampong. Om het nog grimmiger te maken kwam de ziekenauto het veld op. Elo werd weggereden, gelukkig was haar moeder erbij. De wedstrijd duurde niet lang meer, Laren kreeg door die schop van de keeper een strafcorner mee, die verzilverd werd: 3-4, Fantastisch gedaan! Wat een spannende wedstrijd! Met  een K# einde. Gelukkig hoorde ik net van Wilbert dat Elo waarschijnlijk geen hersenschudding heeft. Alleen een wond, boven het oog, een bloedinkje binnen in de neus, waardoor ze wat bloed slikt, en natuurlijk een bloeduitstorting. Elo, heel veel beterschap, en een zachte knuffel uit Muiderberg.

Carl

Hier een linkje naar een paar mooie foto's. Waarvoor dank aan Kampong!


En een aardig bericht op de Facebook pagina van Kampong MA1. Heel sympathiek!

zondag 17 november 2013

Laren - Push 3 - 1


Een grijze novembermiddag was het decor van een heel mooie pot hockey. De Bredase tijgerinnen van Push tegen onze Larense leeuwinnen. Het werd een echt gevecht met snelheid, passie en strijd.

De strijd barste los. In ongeveer de eerste minuut flatste Gitte met brute kracht de bal met hoge snelheid de cirkel in. Snel als een hinde kwam Sasha voor haar verdedigster en via haar stick vloog de bal met grote snelheid de bovenhoek in. Werkelijk een prachtig doelpunt!

Een mooie combinatie met Alessia en Doortje (dacht ik) kwam uiteindelijk voor de stick van Fleur terecht. De keepster werd op het verkeerde been gezet. Dat kun je wel aan haar overlaten: 2-0! De aanval loopt dus lekker. Zelfs zonder onze topscorer (die zondag helaas verloor met dames 1) werd er veel gevaar gesticht. Maar ook de verdediging presteert al weken top. Het zit echt potdicht en dat hockeyt heerlijk voor het hele team.

Een verkeerd ingeschatte hoge bal zorgde voor verwarring bij Laren waardoor een tegendoelpunt (pas het eerste in de landelijke competitie) geïncasseerd werd. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. De tweede helft was vooral een gevecht op het middenveld. Nu werd duidelijk waarom de meiden elke dinsdag zo veel shuttles lopen. In de laatste 15 minuten leek het wel of Laren achter stond. Zo veel druk werd uitgeoefend op de verdediging van Push. In de laatste minuut resulteerde dat in een strafcorner (de eerste van de wedstrijd) die door Gitte genadeloos hard op de plank werd geranseld: 3-1!

Een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander. Gefeliciteerd meiden! We hebben weer van jullie genoten!

Hans


Klik hier voor de overige foto's

maandag 11 november 2013

HGC - Laren 0-3


Da's best lastig een verslagje schrijven van de wedstrijd HGC-Laren.
Laren won, drie doelpunten voor, geeneen tegen. Toch geen goed gevoel. De energie en de bezieling die we vorige week zagen tegen Amsterdam ontbraken op deze gure wintermiddag in Wassenaar.
De afsluitende lunch met HGC was gezellig, altijd een klik met dit team. Met de rijke clubhistorie van HGC, de bekende hockeyers die de club heeft voortgebracht en te zien zijn op vele foto's in het clubhuis, zijn er vele overeenkomsten tussen beide clubs.

Dinsdag wacht een pittige training, ongetwijfeld vooraf gegaan door een speech van Wilbert. Succes met de voorbereiding voor de ontvangst van Push in Laren.

Dorien

N.B. Helaas geen foto's van de wedstrijd deze week. Wel een leuk artikeltje van hockey.nl...

zondag 3 november 2013

Mooie start: 6-0 tegen Amsterdam.


De eerste wedstrijd van de landelijke competitie was meteen een mooi affiche: Laren-Amsterdam.

Na tien minuten aftasten werd steeds duidelijker dat Laren de bovenliggende partij was. Met flitsend aanvalsspel werd Amsterdam in de verdediging gedrongen. De goal kon niet uitblijven en viel dan ook na ongeveer 15 minuten. Ik weet niet meer wie 'm maakte. De kans is groot dat het Grace was, want zij maakte liefst 4 van de 6 doelpunten. De andere doelpunten werden gemaakt door Gitte (een mooie strafcorner) en een rebound van de laatste strafcorner door Anne.

Een speciale vermelding waard was de goal van Grace uit de hoge bal van Gitte. Een prachtdoelpunt!

De ruime overwinning was het resultaat van een mooie teamprestatie. De verdediging speelde geconcentreerd en liet er geen muisje door. Amsterdam verloor al het vertrouwen in zelfs maar één doelpunt, dat er dus ook niet kwam. Het middenveld werkte zich uit de naad en de passing naar de voorhoede was goed verzorgd. Iedereen liet zich in aanvallende zin gelden waardoor Amsterdam het ook niet meer wist. Het was voor hen om moedeloos van te worden.

De eerste klap is een daalder waard! Een goed begin is het halve werk! En meer van dat soort clichés. Maar zoals jullie weten zijn de meeste clichés helemaal waar.

Bekijk hier de overige foto's van de week. Met dank aan de fotograaf van Amsterdam.

Tot zaterdag in Wassenaar!

Groet, Hans