zondag 23 december 2012

Uit de pers


Terugblik op de 1e seizoenshelft

De Meisjes A1 van Laren hebben de eerste helft van de competitie afgesloten met een knappe 1-3 zege bij Rotterdam. De Gooische talenten pakten daardoor de derde winst op rij, na twee gelijke spelen en kunnen terug kijken op een uitstekende start in de Landelijke poule.
“Ik ben ontzettend tevreden over de stijgende lijn die we op dit moment neerzetten” vertelt coach Steven van Tijn. “Door het vertrek van onder andere Frederike, Fabienne en Anne hebben we in het begin wat extra tijd nodig gehad om de nieuwe meiden uit de B1 in te laten stromen. Als ik kijk naar hoe snel dat uiteindelijk gegaan is, ben ik echt positief verrast.
Ondanks het feit dat er niemand van de Gooise equipe in een vertegenwoordigend elftal speelt (op eentje na in het opleidingsteam A), staat Laren op een knappe tweede plaats. Daarbij heeft de ploeg de huidige top 4 al ontmoet en ook nog eens allemaal uit spelend. Wat is het geheim van de succesvolle formatie? “Nou, zonder teveel in details te treden, het team is als collectief sterk. De groep werkt ontzettend hard en heeft een enorm grote wil om te winnen. Dat maakt het ook makkelijker om inhoudelijk stappen te maken met elkaar. De laatste paar weken zijn we echt vooruit gegaan”.
Tijdens de eerste wedstrijd tegen Nijmegen keek de ploeg lang aan tegen een achterstand, maar wist vlak voor tijd de stand gelijk te trekken naar 3-3. “Niet de beste start, maar wel een wijze les waaruit we veel lering hebben getrokken”, concludeert van Tijn. “De week erop hebben we tegen Oranje-Zwart een dijk van een pot gespeeld. Dat was eigenlijk het begin van de opmars”. In Eindhoven deelden de huidige nummers 1 en 2 toen de punten, 0-0. Vervolgens ging Groningen over de knie, 13-1. “Een collectieve overwinning, met prachtig aanvallend spel en de goals gemaakt door 9 verschillende speelsters. Ik was zeer tevreden over de overtuiging die we toonden.”
Langzamerhand kroop Laren omhoog op de ranglijst en ontmoette daarna hoogvlieger Pinoké. “Wat een spannende wedstrijd was dat zeg!” waren de woorden van de winnende coach. Tot de laatste minuut kon het alle kanten op, maar uiteindelijk viel het kwartje de kant op van Laren, 2-3. “Twee teams die allebei wilden hockeyen, dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken. Gaaf om te zien dat we dit soort potten naar ons toe kunnen trekken”.
Samenvattend hebben de Gooise talenten dus een prachtige eerste seizoenshelft gedraaid, waarin niet één keer werd verloren. “Nou, we weten heel goed dat we nog ontzettend veel stappen moeten maken als we aan de top willen blijven. Dus voorlopig hoeven we niet naast onze schoenen te gaan lopen”, grapt de oefenmeester. “We zijn eigenlijk niet zo bezig met de ranglijst. We willen gewoon lekker hockeyen en beter worden, dan zien we wel waar we komen!”
Op 16 maart 2013 staat de eerste volgende competitiewedstrijd op het programma. “Eerst gaan we de zaal in, ook een mooi spelletje! In ieder geval willen we onze trouwe supporters bedanken voor hun steun en aanwezigheid elke week. Iedereen een fijn uiteinde en sportief 2013 toegewenst!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten