zondag 16 december 2012

De kop is eraf

Het nieuwe zaalseizoen startte op 16 december 2012 met twee wedstrijden in Olympos in Utrecht waar het volledige programma de komende twee maanden zal worden afgewerkt.

We begonnen tegen het altijd lastige Almere MA1. Een beetje onwennig was het nog, het spelletje in de zaal en we moesten even zoeken naar ons eigen spel.
We kwamen op 1-0 achter door een rommelige strafcorner,  gelukkig  scoorde  Grace snel de terechte gelijkmaker. Voor rust kwam Almere nog op 2-1, maar na rust pakten we de draad goed op. Esmee zorgde voor een corner, die ze zelf nam en uit de rebound scoorde. Met een prachtig doelpunt van Celine werd de wedstrijd beslist op 3-2.

Na een uurtje rust stond Huizen MA1 op het programma.  Weer maakte Grace het eerste doelpunt,  scoorde Esmee vervolgens uit een  strafcorner en maakte Celine doelpunt nummer drie. Maar daarmee hield de gelijkenis op. Het was een totaal andere wedstrijd dan de eerste wedstrijd vandaag. Laren bleef gaan en scoren, Grace scoorde uit een cornervariant en Git benutte een strafbal.

Na de rust werd de doelpuntenstroom van Laren even verstoord door een punt van Huizen. Diverse mooie aanvallen leverden geen doelpunten op,  maar na 10 minuten ging Laren weer vol gas met resultaat: Lynn, Grace en nog een keer Lynn scoorden.

De eindstand 8-1  weerspiegelde de krachtsverhoudingen goed. Het was een pittig potje, waar sticks door de lucht vlogen, botsingen plaatsvonden maar  gelukkig geen kaarten of blessures.
De eerste zaalhockey dag zit erop. Met de eerste winst op zak een goede uitgangspositie voor het vervolg in januari.