zondag 23 december 2012

Fijne kerst




Hele gezellige feestdagen toegewenst!




laatste zaal foto's van 2012



de eerste competitiewedstrijd tegen Almere MA1 en Huizen MA1,
met dank aan Desiree , zijn hier te zien.


Uit de pers


Terugblik op de 1e seizoenshelft

De Meisjes A1 van Laren hebben de eerste helft van de competitie afgesloten met een knappe 1-3 zege bij Rotterdam. De Gooische talenten pakten daardoor de derde winst op rij, na twee gelijke spelen en kunnen terug kijken op een uitstekende start in de Landelijke poule.
“Ik ben ontzettend tevreden over de stijgende lijn die we op dit moment neerzetten” vertelt coach Steven van Tijn. “Door het vertrek van onder andere Frederike, Fabienne en Anne hebben we in het begin wat extra tijd nodig gehad om de nieuwe meiden uit de B1 in te laten stromen. Als ik kijk naar hoe snel dat uiteindelijk gegaan is, ben ik echt positief verrast.
Ondanks het feit dat er niemand van de Gooise equipe in een vertegenwoordigend elftal speelt (op eentje na in het opleidingsteam A), staat Laren op een knappe tweede plaats. Daarbij heeft de ploeg de huidige top 4 al ontmoet en ook nog eens allemaal uit spelend. Wat is het geheim van de succesvolle formatie? “Nou, zonder teveel in details te treden, het team is als collectief sterk. De groep werkt ontzettend hard en heeft een enorm grote wil om te winnen. Dat maakt het ook makkelijker om inhoudelijk stappen te maken met elkaar. De laatste paar weken zijn we echt vooruit gegaan”.
Tijdens de eerste wedstrijd tegen Nijmegen keek de ploeg lang aan tegen een achterstand, maar wist vlak voor tijd de stand gelijk te trekken naar 3-3. “Niet de beste start, maar wel een wijze les waaruit we veel lering hebben getrokken”, concludeert van Tijn. “De week erop hebben we tegen Oranje-Zwart een dijk van een pot gespeeld. Dat was eigenlijk het begin van de opmars”. In Eindhoven deelden de huidige nummers 1 en 2 toen de punten, 0-0. Vervolgens ging Groningen over de knie, 13-1. “Een collectieve overwinning, met prachtig aanvallend spel en de goals gemaakt door 9 verschillende speelsters. Ik was zeer tevreden over de overtuiging die we toonden.”
Langzamerhand kroop Laren omhoog op de ranglijst en ontmoette daarna hoogvlieger Pinoké. “Wat een spannende wedstrijd was dat zeg!” waren de woorden van de winnende coach. Tot de laatste minuut kon het alle kanten op, maar uiteindelijk viel het kwartje de kant op van Laren, 2-3. “Twee teams die allebei wilden hockeyen, dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken. Gaaf om te zien dat we dit soort potten naar ons toe kunnen trekken”.
Samenvattend hebben de Gooise talenten dus een prachtige eerste seizoenshelft gedraaid, waarin niet één keer werd verloren. “Nou, we weten heel goed dat we nog ontzettend veel stappen moeten maken als we aan de top willen blijven. Dus voorlopig hoeven we niet naast onze schoenen te gaan lopen”, grapt de oefenmeester. “We zijn eigenlijk niet zo bezig met de ranglijst. We willen gewoon lekker hockeyen en beter worden, dan zien we wel waar we komen!”
Op 16 maart 2013 staat de eerste volgende competitiewedstrijd op het programma. “Eerst gaan we de zaal in, ook een mooi spelletje! In ieder geval willen we onze trouwe supporters bedanken voor hun steun en aanwezigheid elke week. Iedereen een fijn uiteinde en sportief 2013 toegewenst!”

zondag 16 december 2012

De kop is eraf



Het nieuwe zaalseizoen startte op 16 december 2012 met twee wedstrijden in Olympos in Utrecht waar het volledige programma de komende twee maanden zal worden afgewerkt. 

We begonnen tegen het altijd lastige Almere MA1. Een beetje onwennig was het nog, het spelletje in de zaal en we moesten even zoeken naar ons eigen spel. 
We kwamen op 1-0 achter door een rommelige strafcorner,  gelukkig  scoorde  Grace snel de terechte gelijkmaker. Voor rust kwam Almere nog op 2-1, maar na rust pakten we de draad goed op. Esmee zorgde voor een corner, die ze zelf nam en uit de rebound scoorde. Met een prachtig doelpunt van Celine werd de wedstrijd beslist op 3-2.

Na een uurtje rust stond Huizen MA1 op het programma.  Weer maakte Grace het eerste doelpunt,  scoorde Esmee vervolgens uit een  strafcorner en maakte Celine doelpunt nummer drie. Maar daarmee hield de gelijkenis op. Het was een totaal andere wedstrijd dan de eerste wedstrijd vandaag. Laren bleef gaan en scoren, Grace scoorde uit een cornervariant en Git benutte een strafbal.

Na de rust werd de doelpuntenstroom van Laren even verstoord door een punt van Huizen. Diverse mooie aanvallen leverden geen doelpunten op,  maar na 10 minuten ging Laren weer vol gas met resultaat: Lynn, Grace en nog een keer Lynn scoorden.  

De eindstand 8-1  weerspiegelde de krachtsverhoudingen goed. Het was een pittig potje, waar sticks door de lucht vlogen, botsingen plaatsvonden maar  gelukkig geen kaarten of blessures.
De eerste zaalhockey dag zit erop. Met de eerste winst op zak een goede uitgangspositie voor het vervolg in januari. 


door Dorien Michels




WAY TO GO!

Ladies!! De eerste twee zaal competitie wedstrijden gewonnen vandaag; de eerste zes punten zijn dus binnen.  3 - 2 tegen Almere en 8 - 1 tegen Huizen.  Well done :)

Blije gezichten na afloop natuurlijk.


dinsdag 11 december 2012

Eerste foto zaal

van niemand minder dan onze keep Sophie!



in hockey.nl magazine nr.12 december 2012 , blz. 20

vrijdag 7 december 2012

PROGRAMMA



Datum
Tijd
W.nr.
Team
Team
Veld
Accommodatie







16-12-12
15:00
12166
LAREN MA1
hal 1




16-12-12
17:00
12183
hal 1




06-01-13
15:00
12181
hal 1




12-01-13
17:00
12185
hal 2




19-01-13
15:00
12182
hal 1




19-01-13
17:00
12180
hal 1





klik voor het programma van AB en B1


VELD WINTERSTOP



Voorlopig de laatste foto's van het veld zie je hier.



zondag 2 december 2012

Van de Sint....













De meest trouwe supporter van Laren MA1 is de goede oude Sint
Ook op 1 december, een dag in Rotterdam met koude regen en harde wind
Vanaf het begin was Rotterdam MA1-Laren MA1 een spannende strijd
Dat wil Zwarte Piet toch wel even kwijt

De wedstrijd ging op hoog tempo heen en weer
Gelukkig scoorde Laren in de 21e minuut de eerste keer
Via een strafcorner sloeg Elo de bal met haar backhand hoog in het net
Op de tribune hadden de Laren supporters de grootste pret

Lang duurde hun pret echter niet
Binnen een minuut scoorde Rotterdam 1-1 tot hun grote verdriet
Laren let op, neem voortaan de bal op de juiste plek uit
Want anders blaast de scheidsrechter telkens weer op zijn kleine fluit

In blessuretijd onderschepte Grace op een mooie manier de bal
Ze speelde hem op Fleur en die scoorde 2-1 met een fraaie knal
Vervolgens verhoogde Rotterdam op Laren de druk
Gelukkig scoorden ze echter niet en dat was voor Laren geluk

Na de pauze werden de speelsters van Laren door hun supporters hard toe geklapt
Ze zijn fanatiek die supporters, maar dat had je vast al gesnapt
In de 2e helft had Laren de harde wind gelukkig mee
Maar Rotterdam speelde allesbehalve gedwee

Er gebeurde van alles, zo kreeg Fleur een harde bal tegen haar rug
Daarna volgde er een gele kaart voor iemand van Rotterdam heel erg vlug
Rotterdam kreeg op een gegeven moment 3 strafcorners op een rij
Hiermee was de Laren aanhang helemaal niet blij

De wedstrijd werd vervolgens steeds meer fysiek
Allebei de teams speelden fel en buitengewoon fanatiek
Aan het eind van de wedstrijd sloeg Grace na een mooie actie de bal op de paal
Maar meteen daarna ging Elo met de 3-1 aan de haal

Tot slot is voor de Sint vandaag keeper Sophie de grote held
Dankzij haar geweldige reddingen kwam Laren met slechts 1 tegendoelpunt van het veld.


groetjes,
de Sint