zondag 7 april 2013

Nijmegen vs. Laren

De lente was Laren MA1 op 23 maart niet goed gezind. MOP bleek in Vught helaas beter tegen de winterse kou (zie foto's) bestand dan Laren. Op 6 april scheen gelukkig in Nijmegen een pril lentezonnetje. In deze veel betere weersomstandigheden kreeg Laren de gelegenheid om te laten zien, dat ze terecht in de top van Poule I staan. Op vrijwel volledige oorlogssterkte begon Laren aan de wedstrijd tegen Nijmegen, alleen Maartje was vanwege ziekte niet present.

Vrij snel na de start van de wedstrijd bleek dat Laren de bovenliggende partij was. Dit resulteerde dan ook na zo’n 1/3e van de eerste helft tot een 1-0 voorsprong. Nijmegen liet het er echter niet bij zitten. Kort nadat Laren op voorsprong was gekomen, lukte het Nijmegen om de stand weer gelijk te trekken. Gelukkig werd het Laren hierdoor duidelijk dat ze een tandje bij moesten zetten en dit leidde, mede vanwege een goed genomen strafbal, in een tussenstand van 3-1. In de pauze nam Laren haar intrek in het goal waar in de 2e helft juist niet meer gescoord mocht worden. Dit bracht blijkbaar voldoende inspiratie, want in de 2e helft werden eigenlijk geen kansen meer door Laren weggegeven. Nijmegen miste een aantal basisspelers en in de loop van de 2e helft leek het wel alsof ze de hoop een beetje hadden opgegeven. Laren wisselde mooie combinaties af met kleine slordigheden. De eindstand van 6-1 was uiteindelijk meer dan terecht. Met goals van Celine, Grace, Fleur en Elenoor heeft Laren haar doelsaldo aardig opgepoetst. Net zoals in de 2e helft van het vorige seizoen, weet Grace overigens weer makkelijk het doel van de tegenstander te vinden, want zij kon deze wedstrijd 3 goals op haar conto bijschrijven.

Volgende week mag Laren thuis tegen Oranje Zwart aan de bak. Dit voorspelt een mooie en spannende wedstrijd te worden tussen de nummers 1 en 2 van Poule I.