maandag 22 april 2013

Winst in Groningen

Het was de lange rit waard; 1-6.  Klik voor de foto's hier.
Aankomende zaterdag Laren - Pinoké om 14.15 uur. Kom kijken en aanmoedigen!

Huidige stand:

dinsdag 16 april 2013

Laren vs OZ


Na de goede wedstrijd uit tegen Nijmegen stond deze week de topper tegen OZ op het programma. In Eindhoven werd met 0-0 gelijk gespeeld, de teams waren aan elkaar gewaagd.

 Het beeld van toen zagen we terug in deze wedstrijd. De eerste helft werd in hoog tempo gespeeld, kansen werden aan beide zijden nauwelijks gecreëerd. De wedstrijd speelde zich af op het midden- veld met een licht overwicht voor Laren.
De tweede helft gaf een zelfde beeld. OZ speelde fysiek en met veel energie, kenmerkend waren de vele blessure behandelingen en het aantal groene en gele kaarten. Na 15 minuten creëerde Laren een mooi uitgespeelde kans, de bal belandde echter aan de verkeerde kant van de paal. In de opvolgende uitbraak scoorde OZ een fantastisch doelpunt. Rand cirkel verdween de bal in de kruising.  Vrij snel hierna werd een corner variant omgezet in een doelpunt. De laatste 10 minuten waren weer voor Laren maar en werd niet meer gescoord. Spannende en goede wedstrijd, helaas geen punten.

Volgende week de lange reis naar Groningen.

Maarten Peet

zondag 14 april 2013

Een ware veldslag

de thuiswedstrijd tegen Oranje-Zwart gisteren.... Uitslag 0 -2. Verslag volgt maar klik hier alvast voor de foto's.

zondag 7 april 2013

Nijmegen vs. Laren


De lente was Laren MA1 op 23 maart niet goed gezind. MOP bleek in Vught helaas beter tegen de winterse kou (zie foto's) bestand dan Laren. Op 6 april scheen gelukkig in Nijmegen een pril lentezonnetje. In deze veel betere weersomstandigheden kreeg Laren de gelegenheid om te laten zien, dat ze terecht in de top van Poule I staan. Op vrijwel volledige oorlogssterkte begon Laren aan de wedstrijd tegen Nijmegen, alleen Maartje was vanwege ziekte niet present.

Vrij snel na de start van de wedstrijd bleek dat Laren de bovenliggende partij was. Dit resulteerde dan ook na zo’n 1/3e van de eerste helft tot een 1-0 voorsprong. Nijmegen liet het er echter niet bij zitten. Kort nadat Laren op voorsprong was gekomen, lukte het Nijmegen om de stand weer gelijk te trekken. Gelukkig werd het Laren hierdoor duidelijk dat ze een tandje bij moesten zetten en dit leidde, mede vanwege een goed genomen strafbal, in een tussenstand van 3-1. In de pauze nam Laren haar intrek in het goal waar in de 2e helft juist niet meer gescoord mocht worden. Dit bracht blijkbaar voldoende inspiratie, want in de 2e helft werden eigenlijk geen kansen meer door Laren weggegeven. Nijmegen miste een aantal basisspelers en in de loop van de 2e helft leek het wel alsof ze de hoop een beetje hadden opgegeven. Laren wisselde mooie combinaties af met kleine slordigheden. De eindstand van 6-1 was uiteindelijk meer dan terecht. Met goals van Celine, Grace, Fleur en Elenoor heeft Laren haar doelsaldo aardig opgepoetst. Net zoals in de 2e helft van het vorige seizoen, weet Grace overigens weer makkelijk het doel van de tegenstander te vinden, want zij kon deze wedstrijd 3 goals op haar conto bijschrijven.

Volgende week mag Laren thuis tegen Oranje Zwart aan de bak. Dit voorspelt een mooie en spannende wedstrijd te worden tussen de nummers 1 en 2 van Poule I.

door Mark (alias Joop)


Foto's van deze wedstrijd binnenkort op de site.