zondag 3 juni 2012

Chill factor, stressbestendigheid & sensatie


door Jeroen Roosen
De eindstand is zondag niet gevallen in het voordeel van Laren maar oh oh….wat hebben jullie het rijkelijke toegestroomde publiek laten genieten. Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen jullie sterk uit de startblokken: dat voelde chill. Dat jullie stressbestendig zijn om van een achterstand terug te komen hebben jullie ook nu weer bewezen. Sensationeel waren de shoot outs, met tegenstrijdige emoties in een korte tijdspanne. Gevoelens van haar uittrekkende, nagelbijtende ellende verdampten snel door momenten van ultiem geluk en juigende blijdschap als er gescoord werd. Jullie hebben het publiek heen en weer geslingerd in deze achtbaan van emoties. Het is dan jammer dat je met een gevoel van verlies het veld afloopt terwijl je zo dicht bij de winst bent.

Dat Amsterdam en Laren aan elkaar gewaagd zijn was duidelijk en blijkt onder andere uit de gelijke eindstand na de reguliere speeltijd, een onbesliste verlenging en een eerste serie shoot outs zonder winnaar. Toch moet er tijdens een wedstrijd een keer een beslissing vallen. Die beslissing komt dan tijdens de tweede serie shoot outs. Shoot outs hebben een zekere geluksfactor. Jammer genoeg valt dat geluk afgelopen zondag niet in het voordeel van Laren.
En zo is het geschied. Dus komt er nog een derde en beslissende wedstrijd. Morgen is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Jullie beschikken individueel en als team over alle talent om thuis te laten zien dat jullie beter zijn dan Amsterdam. Jullie weten het zelf. Jullie coach weet het. De managers weten het. Jullie legioen van supporters weten het. Wij staan zaterdag allemaal weer langs de lijn en moedigen jullie aan. Zet 'm op dames!
 
Geplaatst door: Jeroen Roosen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten