zaterdag 18 februari 2012

MB1 groeide naar grote hoogte

door Nancy Huberts
Het zaalseizoen 2011-2012 MB1, je zou het bijna vergeten... Onze vijf A1-meiden Frederike, Fleur, Elenoor, Celine en Grace, deze zaalcompetitie uitkomend voor de B1 samen met vier speelsters uit de B1 veld, Sophie, Nadine, Gitte en Maartje. Na een aantal trainingen organiseerde de begeleiding een paar uitstapjes naar Stadskanaal (of all places) en Mönchengladbach. Deze wedstrijden, de reis er naartoe en alles eromheen heeft het team veel goeds gebracht. Wat eerst nog een beetje als los zand aan elkaar hing, werd onder andere hierdoor steeds meer een eenheid. We zijn de competitie op 8 januari begonnen met een 3-1 en 5-1 overwinning op SCHC en Fletiomare. Op 14 januari weer twee keer winst op Schaerweijde (en wat voor overwinning!): 7-2 (vast door de lekkere tosti’s en broodjes bij de Koning’kjes) en Gooische 5-1. Zondag 22 januari wonnen we in Zeist tegen Schaerweijde en Fletiomare weer twee wedstrijden en de laatste twee van de competitie wonnen we met 7-2 van Gooische, en speelden we gelijk (4-4) tegen SCHC. Hiermee plaatsten we ons voor de playoffs. Heel knap, maar zie onderstaande de foto van negen ‘blije’ meisjes na deze laatste wedstrijd.... , ‘maar’ een gelijkspel.....;(


Het weekend van 4 en 5 februari, de playoffs in Olympos Utrecht en Icoon Amersfoort, waarbij we KAMPIOEN Midden-Nederland zijn geworden na een zinderende strijd met een prachtige golden goal overwinning op Kampong.

Na een tweetal trainingen en een heerlijk diner bij de Kokjes, gelijk het weekend daarop de Shell Landskampioenschappen Zaalhockey 2011-2012. We zijn al om 08.00 uur in Arnhem en vol spanning gaan we om 09.00 uur van start in poule 2 tegen Union, die we knap verslaan. Daarna volgt Bloemendaal, onze eerste verlieswedstrijd van het seizoen. Tot op de laatste minuut staat het gelijk maar na drie strafcorners tegen lukte het Bloemendaal om een punt verschil te maken. Het lot is uit onze handen... dus afwachten wat Union tegen Bloemendaal gaat doen. We zijn met z’n allen, inclusief ouders, op de tribune gaan zitten kijken naar een heel matige wedstrijd met een voor ons mooie uitkomst. We zijn door naar de (kruis)finales de volgende dag! Verheugd vertrekken we naar onze huizen met de strikte opdracht: pasta eten, veel water drinken en vroeg naar bed. Zondag 12 februari 2012, we verzamelen om 08.25 uur in Arnhem en gaan relaxt naar de kleedkamer om onze voorbespreking te houden. Wilbert drukt ons op het hart dat er maar twee kansen zijn om een plek te halen tijdens deze finalewedstrijden. We zijn gefocust en gaan vol goede moed op naar veld 1 voor de kruisfinale wedstrijd tegen HDM. De wedstrijd is uitermate spannend, we komen eerst achter met 3 – 1 en vervolgens wordt het na de rust 4 – 3 voor. De tweede helft kunnen we de wedstrijd volledig naar onze hand zetten en spelen we de tegenstander weg. Jammer genoeg wordt in de laatste minuut nog gescoord door HDM en moet de wedstrijd beslist worden met een strafballenreeks. Dan valt uiteindelijk het dubbeltje de andere kant op en verliezen we de wedstrijd, heel jammer en na het zien van de videobeelden onterecht. We kunnen ons nog even terugtrekken in ons eigen zaaltje boven om heel even flink te balen en ons dan weer te herpakken om met volle overgave voor brons of niks te gaan. Daar is wel even een donderspeech van de coach voor nodig, maar dat helpt dan ook. In de kleedkamer maken we ons op voor de allerlaatste zaalhockey- wedstrijd van het seizoen en zijn er met z'n allen van overtuigd dat we voor die plak willen gaan. Na de teamhug gaan we naar zaal 4 en spelen we bij vlagen zoals Barca speelt; tikken de tegenstander helemaal weg en pakken de bronzen plak met een 5 – 3 overwinning op Push.
We hebben een prachtig zaalseizoen gehad en zo waardig afgesloten, nr. een van het district nr. drie van NL! Dat is een heel knappe prestatie. We hebben met elkaar gehuild en gelachen en het enorm gezellig gehad. Een hele hechte groep waarin iedereen elkaar in zijn/haar waarde liet. Een team dat met de week groeide. Prachtig om te zien en meegemaakt te hebben. Dit neemt niemand jullie (en ons) meer af, toppers!
Tenslotte hebben we nog heel gezellig en feestelijk het seizoen afgerond met een etentje bij Elefante Bianco in Laren met de ouders erbij, inclusief speeches en cadeautjes. Heel erg bedankt lieve meiden voor jullie sportieve inzet, voor jullie gemotiveerdheid en voor het mooie hockey dat jullie hebben laten zien en aan de ouders voor het meedenken en hun niet aflatende support.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten