zaterdag 18 februari 2012

MB1 groeide naar grote hoogte

door Nancy Huberts
Het zaalseizoen 2011-2012 MB1, je zou het bijna vergeten... Onze vijf A1-meiden Frederike, Fleur, Elenoor, Celine en Grace, deze zaalcompetitie uitkomend voor de B1 samen met vier speelsters uit de B1 veld, Sophie, Nadine, Gitte en Maartje. Na een aantal trainingen organiseerde de begeleiding een paar uitstapjes naar Stadskanaal (of all places) en Mönchengladbach. Deze wedstrijden, de reis er naartoe en alles eromheen heeft het team veel goeds gebracht. Wat eerst nog een beetje als los zand aan elkaar hing, werd onder andere hierdoor steeds meer een eenheid. We zijn de competitie op 8 januari begonnen met een 3-1 en 5-1 overwinning op SCHC en Fletiomare. Op 14 januari weer twee keer winst op Schaerweijde (en wat voor overwinning!): 7-2 (vast door de lekkere tosti’s en broodjes bij de Koning’kjes) en Gooische 5-1. Zondag 22 januari wonnen we in Zeist tegen Schaerweijde en Fletiomare weer twee wedstrijden en de laatste twee van de competitie wonnen we met 7-2 van Gooische, en speelden we gelijk (4-4) tegen SCHC. Hiermee plaatsten we ons voor de playoffs. Heel knap, maar zie onderstaande de foto van negen ‘blije’ meisjes na deze laatste wedstrijd.... , ‘maar’ een gelijkspel.....;(


Het weekend van 4 en 5 februari, de playoffs in Olympos Utrecht en Icoon Amersfoort, waarbij we KAMPIOEN Midden-Nederland zijn geworden na een zinderende strijd met een prachtige golden goal overwinning op Kampong.

Na een tweetal trainingen en een heerlijk diner bij de Kokjes, gelijk het weekend daarop de Shell Landskampioenschappen Zaalhockey 2011-2012. We zijn al om 08.00 uur in Arnhem en vol spanning gaan we om 09.00 uur van start in poule 2 tegen Union, die we knap verslaan. Daarna volgt Bloemendaal, onze eerste verlieswedstrijd van het seizoen. Tot op de laatste minuut staat het gelijk maar na drie strafcorners tegen lukte het Bloemendaal om een punt verschil te maken. Het lot is uit onze handen... dus afwachten wat Union tegen Bloemendaal gaat doen. We zijn met z’n allen, inclusief ouders, op de tribune gaan zitten kijken naar een heel matige wedstrijd met een voor ons mooie uitkomst. We zijn door naar de (kruis)finales de volgende dag! Verheugd vertrekken we naar onze huizen met de strikte opdracht: pasta eten, veel water drinken en vroeg naar bed. Zondag 12 februari 2012, we verzamelen om 08.25 uur in Arnhem en gaan relaxt naar de kleedkamer om onze voorbespreking te houden. Wilbert drukt ons op het hart dat er maar twee kansen zijn om een plek te halen tijdens deze finalewedstrijden. We zijn gefocust en gaan vol goede moed op naar veld 1 voor de kruisfinale wedstrijd tegen HDM. De wedstrijd is uitermate spannend, we komen eerst achter met 3 – 1 en vervolgens wordt het na de rust 4 – 3 voor. De tweede helft kunnen we de wedstrijd volledig naar onze hand zetten en spelen we de tegenstander weg. Jammer genoeg wordt in de laatste minuut nog gescoord door HDM en moet de wedstrijd beslist worden met een strafballenreeks. Dan valt uiteindelijk het dubbeltje de andere kant op en verliezen we de wedstrijd, heel jammer en na het zien van de videobeelden onterecht. We kunnen ons nog even terugtrekken in ons eigen zaaltje boven om heel even flink te balen en ons dan weer te herpakken om met volle overgave voor brons of niks te gaan. Daar is wel even een donderspeech van de coach voor nodig, maar dat helpt dan ook. In de kleedkamer maken we ons op voor de allerlaatste zaalhockey- wedstrijd van het seizoen en zijn er met z'n allen van overtuigd dat we voor die plak willen gaan. Na de teamhug gaan we naar zaal 4 en spelen we bij vlagen zoals Barca speelt; tikken de tegenstander helemaal weg en pakken de bronzen plak met een 5 – 3 overwinning op Push.
We hebben een prachtig zaalseizoen gehad en zo waardig afgesloten, nr. een van het district nr. drie van NL! Dat is een heel knappe prestatie. We hebben met elkaar gehuild en gelachen en het enorm gezellig gehad. Een hele hechte groep waarin iedereen elkaar in zijn/haar waarde liet. Een team dat met de week groeide. Prachtig om te zien en meegemaakt te hebben. Dit neemt niemand jullie (en ons) meer af, toppers!
Tenslotte hebben we nog heel gezellig en feestelijk het seizoen afgerond met een etentje bij Elefante Bianco in Laren met de ouders erbij, inclusief speeches en cadeautjes. Heel erg bedankt lieve meiden voor jullie sportieve inzet, voor jullie gemotiveerdheid en voor het mooie hockey dat jullie hebben laten zien en aan de ouders voor het meedenken en hun niet aflatende support.

zondag 12 februari 2012

In de finale was HDM te sterk


Zoals voorspeld kwam Laren MA1 opnieuw HDM tegen, ditmaal in de finale van het NK zaalhockey in Arnhem. De eerste wedstrijd van zondag, tegen Oranje Zwart, werd gewonnen, maar HDM bleek te sterk. Vooral verdedigend deden de Hagenezen het goed. Laren kwam wel met 1-0 voor, maar meteen daarna maakte HDM gelijk. In de tweede helft kwam HDM op voorsprong en dat gaven ze niet meer weg. Zilver dus voor Laren, na brons in 2011 en goud in 2010. Einde van een prachtig zaalseizoen met twee toernooizeges, het districtskampioenschap en de tweede plek van Nederland.

zaterdag 11 februari 2012

Meer dan 25000 pageviews op blog

Terwijl wij allemaal druk waren met het zaalhockey is deze weblog nu ongemerkt meer dan 25.000 keer bekeken. Ook mooi.

Laren MA1 op koers in titelstrijd

Makkelijk was het niet, maar zoals Hockey.nl ook al schreef: In onze poule was Laren MA1 op de eerste dag van de NK in Arnhem duidelijk de sterkste. Zowel de pot tegen HDM als die tegen Union begon met een 0-1 achterstand, maar in beide gevallen kwam Laren sterk terug. In de andere poule waren de oude bekenden van Amsterdam (tegenstanders in Arnhen in 2010 en 2011) oppermachtig. Dus spelen zij morgen de halve finale tegen HDM en wij tegen Oranje-Zwart. Ik gok dat we HDM nog een keer tegenkomen, maar dan dus in de finale. Tot zondag.

vrijdag 10 februari 2012

En nu gewoon vier keer winnen

Bijna zaterdag en de spanning loopt op: slechts vier overwinningen scheiden Laren MA1 van het landskampioenschap! Maar ja, dat geldt natuurlijk ook voor onze rivalen: HDM en Union in onze poule, en Amsterdam, OZ en Groningen in de andere poule. In een toernooi kan veel gebeuren en kan een team tot grote hoogte uitstijgen. Denk maar aan het Mercian en het Saturnustoernooi! Een moderne coach zegt dan tegen zijn team: Vooral er van genieten, dames. Wij, de fans, zeggen: Niks genieten. Winnen! ;-) Tot morgenochtend 9 uur in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem (klik voor info).

woensdag 8 februari 2012

De golden goal van de B1!

In alle opwinding rond de A1 vergeten we het wel eens, maar de helft van de A1 speelt in de zaal bij de B1. En hoe! Ook zij spelen komend weekend voor het landskampioenschap, na een zinderende inhaalrace tegen Kampong. Dat wordt dus héél gezellig in Arnhem! Hier is de golden goal tegen Kampong. (PS: de beelden zijn nogal vaag, maar dat doet Wilbert dus expres om de tegenstanders in Arnhem niet wijzer te maken... ;-)

maandag 6 februari 2012

Finale door de ogen van de coach

Zondag 5 februari 2012, de dag met alle districtfinales voor de jeugd in Midden-Nederland op het programma. Een bijzonder weekend voor hockeyclub Laren dat op zaterdag zes eerste lijnteams mocht leveren voor de halve finales. MD1 en JC1 moesten hun meerdere erkennen in Almere, maar op zondag stonden vier finales tussen Kampong en Laren op het programma. De dag begon al fantastisch met de promotie van Dames 1 naar de Hoofdklasse. MC1 dat met 4-1 voor kwam, moest in de verlenging toch nog buigen voor de Utrechtse opponenten. Een knap kunstje dat MB1 precies andersom wist te presteren. In de laatste meisjes finale stonden Kampong en Laren wederom tegenover elkaar. De meisjes A1 van Laren hebben een pittige competitie achter de rug. Pas vanaf de Kerstvakantie is de ploeg compleet begonnen aan de voorbereiding. Kranig hebben de meisjes zich door de eerste 7 competitiewedstrijden heen geslagen. Dat leverde een halve finale op tussen Almere en Laren, dat in de eerste competitieronde knap werd gewonnen door Almere. Echter ditmaal toonden de meisjes van Laren zich de sterkste. Een taai Almere werd met 3-1 verslagen. Kampong versloeg eerder op de dag SCHC met 3-2 wat de droomfinale opleverde. In de poulewedstrijd eindigde de kraker 3-3 gelijk, maar een finale kent slechts één winnaar. Kampong vloog werkelijk uit de startblokken en tekende binnen drie minuten de 1-0 aan, door een slordige counter van Laren wat Kampong balbezit opleverde één meter voor de cirkel van Laren. De spits van Kampong maakte daar dankbaar gebruik van. Die zelfde spits trakteerde drie minuten later het Utrechtse publiek op een sensationele start. Een gevaarlijke pass over de linkerbalk werd in een één-tegen-één duel met keepster Anne knap verzilverd, 2-0. De gespannen koppies aan de Larense kant van Lynn, Fleur, Esther en Eva haalden opgelucht adem toen op het nippertje de 3-0 werd voorkomen. Dat was overigens wel het keerpunt in de wedstrijd want even later creëerde Laren de eerste echte kans. Fabienne pushte een backhand op de goal, maar de Kampong keepster greep degelijk in. Laren kreeg meer grip op de wedstrijd en verdedigde slim onder de press uit van Kampong via een fantastische spelende Esmée. Na een sterke solo actie vanuit rechtsachter bracht zij Fabienne in stelling om vanaf links de 2-1 te scoren met een knappe push in de rechterhoek. Een enorme energieboost werd gelanceerd door het grote aantal juichende supporters. Vlak daarna voorkwam Kampong verdedigster Roos Weers een tip-in van Eva, echter kwam de bal bij haar op de voet en kon Laren aanleggen voor de eerste corner. Een variant werd op het nippertje gemist waardoor 2-1 de ruststand bleef. Na de rust was het Laren wat een vliegende start kende. Kampong kwam zeer moeizaam onder de Gooise press vandaan en kon niet voorkomen dat de bal ingeleverd werd bij Lisanne de Lange die na een knappe passeractie een één-tweetje met Fabienne, Marjolein (vrijgekomen bij de 2e paal) net niet kon bereiken, maar daar wel een strafbal uit haalde. Een koud kunstje voor Elsie Nix, 2-2! Het was die zelfde Elsie Nix die vlak daarna koelbloedig een strafcorner keihard rechtsonder in pushte! Het meegereisde publiek ging volledig uit z’n dak en de wedstrijd ontpopte zich tot een ware thriller. Met nog 10 minuten op de klok moest Anne regelmatig ingrijpen met prachtig keeperswerk, maar voorkwam ook de uitstekend keepende Utrechtse goalie de bevrijdende 4-2. Met nog 4,5 minuut op de klok, wisselde Kampong de keepster in voor een extra veldspeelster. Laren hield het hoofd koel en met uitstekend verdedigend werk van alle speelsters de stand op 3-2. Een knap laatste verweer van Kampong weerhield Elsie de laatste corner in te pushen en Eva een slim balletje van Fabienne te verzilveren. Opluchting en adrenaline kwamen los toen de zoemer het verlossende fluitsignaal bracht! “Een onbeschrijflijk gaaf gevoel” lachte de stralende Laren coach Steven van Tijn. “Wat een adrenaline komt er nu los. Ik vind het zo knap wat de groep gepresteerd heeft. Na een moeilijke start, zo snel 2-0 achterkomen en dan zo veel veerkracht tonen, ongelooflijk! Dit soort momenten bezorgt me kippenvel.” Komend weekend mogen de Gooische talenten gaan strijden met de andere 5 districtkampioenen om de Nederlandse Kampioenschappen. Een prachtig deelnemersveld met Amsterdam, Groningen, HDM, Laren, Oranje-Zwart & Union. Districtskampioen, een fantastisch resultaat om trots op te zijn! Wie weet wordt het wel nog mooier. De meisjes van B1 en A1 rekenen op jullie trouwe steun. Tot volgende week! Foto: Jeroen Roosen

zondag 5 februari 2012

Nu naar Arnhem voor eeuwige roem!

Yes, hockeyvrienden en -vriendinnen! Voor de derde keer in drie jaar tijd is Laren MA1 districskampioen! Dit keer door een moeizame maar uiteindelijk verdiende 3-2 overwinning op de meiden van Kampong. En dus reizen de Beloften van Laren en hun trouwe fans volgend weekend af naar Arnhem voor de strijd om eeuwige roem: het Landskampioenschap. Een mooie prijs, dames, en haalbaar als jullie top zijn. En ja, dan wordt er misschien tegelijkertijd een Elfstedentocht gereden. Wat zou dat? De videobeelden zijn van Eric de Lange. Nog meer videoplezier vindt u HIER. Hieronder staan weer fantastische foto's van Jeroen Roosen.

De kunst van het zaalhockeyspel

door Jeroen Roosen
Elke wedstrijd leest als een roman. Een soepel lopend hockeyspel krijgt opeens bijzondere wendingen. Na de yell laat de keepershelm onbedoeld een hoofdwond achter bij een medespeelster, nemen scheidsrechters soms arbitraire beslissingen, worden spelers onverwachts gewisseld, speelt een oude blessure op, maakt vlekkeloos spel alle toeschouwers stil en slaat na een belangrijke fout de twijfel toe. Telkens word je verrast zoals ook een goede roman dat doet.  Maar het gaat over meer dan hockey: de voorbereiding, de kantine waar spelers, ouders, vrienden van voor- en tegenstanders na afloop van de wedstrijd verbroederen, het geroddel over scheidsrechters, de toeters en de spandoeken, het publiek die de spelers aanmoedigt en de loslopende hond die er eigenlijk niet mag komen. Alles meet zich met de spanning van de wedstrijd zelf.
De roman nadert het einde. Belangrijke wedstrijden om de landsbeker komen eraan. We hebben nog één hoofdstuk te gaan in deze spannende zaalhockeyroman. Zet ‘m op meiden, volgend weekend.
Voor de foto’s klik op deze link: http://www.jeroenroosen.nl/frame.php?itemId=307952

zaterdag 4 februari 2012

Zo. En nou Kampong nog!

Makkelijk wordt het zeker niet, maar willen we volgend weekend met z'n allen naar de landelijke finales in Arnhem dan zullen jullie zondag minstens zo goed moeten spelen als zaterdag, jongedames. Almere was geen gemakkelijke tegenstander. Hun verdediging zat prima in elkaar en ze creëerden een aantal goeie kansen. Die eerste goal van ons was een mazzeltje, maar de rest was dik verdiend. En dus gaan jullie terecht naar de districtsfinale tegen Kampong. Pas op voor die strafcorner dames!