zaterdag 3 september 2011

Het Stukje van Steven

Verslag Hurley MA1 – Laren MA1
De selectie van Laren MA1 bestaat dit jaar uit een compleet nieuwe samenstelling, even voorstellen: Anne Veenendaal, Eva Bocharewicz, Fabienne Roosen, Esther Overeem, Sophie Fabius & Kim Ruiter zijn de 6 meisjes die het 2e jaar MA1 in gaan. Vanuit MB1 komen Charlotte Albers, Fleur Kok en Marjolein Holsboer over en van buiten verwelkomen we de volgende nieuwe meisjes op Laren: Grace Huberts, Lynn van Norden, Elenoor Nietsch, Frederike Heurman, Celine Schols & Esmée Peet. Met andere woorden, een heel talentvolle selectie maar wel piep jong.
Het team wordt dit jaar gecoacht en getraind door Steven van Tijn, met zijn waardevolle hofdames Nicolien en Leontine aan zijn rechter- en linkerhand. Wilbert Witkamp maakt de begeleiding compleet als ervaren assistent trainer.
Het team is dit seizoen succesvol gestart met een knappe 1-6 overwinning op Amsterdam en een toernooizege in Ede. Vandaag stond de laatste oefenwedstrijd tegen Hurley op het programma.
Ondanks de goede voorbereiding en warming-up begon Laren de wedstrijd aarzelend. Hurley gaf meteen vol gas en zette de Larense defensie direct zwaar onder druk. Esther, Charlotte en Eva moesten alle zeilen bijzetten en bij het uitverdedigen werd regelmatig balverlies geleden. Hurley profiteerde daar maar al te graag van en zette keepster Anne flink aan het werk. Een ongelukkige rebound belande in de 10e minuut bij een speelster van Hurley die vernietigend uit haalde, 1-0! Dit leek de scherpte terug te brengen bij Laren, want binnen 5 minuten stond het 1-1 na een mooie aanval en een uitstekend schot van Fleur. De 1-1 bleek niet alleen de scherpte terug te brengen, maar ook het keerpunt van de 1e helft. Hurley gaf iets meer ruimte weg en dat bleek een prooi vanaf dat moment voor Fabienne en Frederike die op het middelveld al hun duels wonnen en vrijuit konden combineren met injectiespelers Marjolein en Celine. Keer op keer leidde deze combinaties tot een prachtige aanval die tot 2 keer toe succesvol werd afgerond door Grace en spectaculair glijdend door Kim.
Ruststand 1-3.
Na de rust was het vooral de werklust die op de proef gesteld werd door beide ploegen. Hurley gaf zich niet gewonnen en bleef druk uitoefenen op ieder duel. Anne moest regelmatig reddend optreden, deed dat ook uitstekend en werd daarbij regelmatig geholpen door pitbull Eva. Echter bij één poging moest zij toch de bal uit het net vissen, 2-3. Wederom bleek de tegengoal een keerpunt te zijn in de wedstrijd. Vanaf dat moment was het vooral Laren dat domineerde en Lynn die vanaf achterin op moest bouwen kon het middenveld moeilijk bereiken, maar toch belandde de bal regelmatig bij de spitsen. Het warme weer maakte de laatste fase van de wedstrijd zwaar en lange rushes naar voren van Elenoor en Celine werden beloond met veel strafcorners, helaas niet resulterend in doelpunten. Het slotoffensief kwam uiteindelijk van de stick van Grace. Na een prachtige aanval kon Grace na een voorzet de bal achter de Amsterdamse goalie tippen. Eindstand 2-4.
Kort na de wedstrijd moest coach Steven direct de pers te woord staan: "Bij vlagen heb ik weer genoten van het mooie aanvallende en snelle hockey wat we kunnen spelen. Uiteraard zien we ook veel verbeterpunten. We hebben namelijk nog een flink aantal te stappen te maken met de ploeg. Maar als we deze progressie blijven voortzetten, voorspel ik een bijzonder mooi seizoen met deze gedreven meiden".
Volgende week zaterdag start de competitie en staat er meteen een kraker op het programma: SCHC MA1 – Laren MA1. "Komende week gaan we een paar cruciale punten aan de kaak stellen en dan zijn we er helemaal klaar voor! Het zal geen gemakkelijke opgave worden, maar ik heb er ongelooflijk veel zin en vertrouwen in. Gelukkig staat Esmée dan ook weer op het trainingsveld." 

2 opmerkingen:

  1. Goed verhaal Steven! Dank voor je snelle bijdrage. De foto's van Jeroen volgen snel, hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag ! Volgende week lekker de 1e competitie wedstrijd tegen SCHC.

    BeantwoordenVerwijderen