maandag 29 november 2010

Veni, vidi, vici

Ik en Willemijn zijn apetrots op jullie. Zelden hebben wij zo'n spannende wedstrijd mogen coachen. Deze spanning was niet nodig geweest als wij na een goede eerste helft de wedstrijd op slot hadden gegooid. Doordat Kampong van systeem veranderde werden zij sterker en werd het aan onze kant erg rommelig. Voor
Willemijn en mij werd het erg moeilijk coachen en lastig jullie te bereiken in al die hectiek. Juist daarom zijn wij zo trots op jullie. Gefeliciteerd met de zwaarbevochten overwinning. Op naar het heden. Gaan we nog een potje buitenhockey in de sneeuw spelen op het altijd lastige Craeyenhout of gaan we de zaal in??
Robert Jan

Stand na 4 speelronden

Poule I Poule II 


Stand Kidszone Vrouwen
GespeeldWinstGelijkVerlorenPunten+/-
1Den Bosch3300914 / 6
2Laren4301914 / 6
3Kampong421177 / 4
4Craeyenhout3201613 / 9
5Bloemendaal310235 / 13
6Push302124 / 5
7Union301213 / 7
8Groningen300302 / 12

zondag 28 november 2010

Alleen stukjes over Laren MA1 aub

Beste lezers. Vandaag zag ik dat iemand een Franstalig filmpje op de site had gezet met gemene overtredingen door een voetbalster met een lange paardenstaart. Leuk misschien, als je er van houdt, maar laten we afspreken dat we op deze site alleen dingen zetten die iets met MA1 Laren te maken hebben. En als je er iets op zet, zet er dan wel even je eigen naam onder. Nu staat er (automatisch) "geplaatst door Peter Veenendaal", maar als je de methode kiest die hiernaast beschreven wordt dan gaat dat dus helemaal buiten mij om.

zaterdag 27 november 2010

Koude douche voor Kampong


Zo! Die drie punten tellen, dames... Weer uit van Kampong gewonnen, net als vorig jaar. IJzingwekkend spannend en lekker fris, zo langs de lijn. Gelukkig was Anne weer net op tijd beter. Elsie tikte de winnende bal binnen. Haar tweede dit seizoen! Nou nog even Craeyenhout opzij zetten en dan de zaal in.

Weblog MA1 goed bekeken

Dank, beste lezers. Na een paar weken weten jullie de weg naar de weblog van MA1 goed te vinden. Ook de foto's scoren goed. Volgens de statistieken van Blogger (het programma van Google waarmee deze blog wordt gemaakt) zijn er sinds de start tot nu toe 902 pageviews geweest. Uiteraard zijn er duidelijke pieken op zondagavond en maandag, als de nieuwe foto's er op staan. Ook de wekelijkse column van Willemijn wordt goed gelezen. Grappig is dat er ook buitenlandse belangstelling is voor de blog. Ouders op reis? Familieleden die geëmigreerd zijn? Er zijn sinds het begin 22 pageviews vanuit Groot-Brittannië gemeten, 12 uit de VS, 3 uit België, 2 uit Duitsland, India (!) en Frankrijk en ten slotte 1 vanuit Bulgarije. Maar dat was ik zelf, tijdens een werkbezoek aan Sofia ;-)

vrijdag 26 november 2010

Kou? Gewoon keihard werken!

Wat een kou ineens deze week! Voorspellingen van sneeuw en bevroren velden, nou voorlopig valt het mee en met de daling van de temperatuur is de kwaliteit en intensiteit van de trainingen juist verder gestegen! Dat komt goed uit, want ook dit weekend zal het niet veel warmer worden. Wie geen zin heeft om te bibberen hoeft niets anders te doen dan wat zij deze week op training ook al heeft gedaan, keihard werken en haar taak zo goed mogelijk uitvoeren! Als we dat goed doen dan komen de mooie/spectaculaire dingen van het spelletje vanzelf, krijgen Rob en ik het ook warm van het kijken en stappen we met opgeheven hoofd van het veld! Want vergeet niet, zij zijn Kampong, maar wat veeeeeel belangrijker is, wij zijn LAREN!
Groetjes willemijn

dinsdag 23 november 2010

Laren MA1 uitvoerig gefotografeerd!

Afgelopen zaterdag waren er meerdere fotografen gebrand op het maken
van een mooie prent. Dit leverde veel plaatjes op vanuit (bijna)
verschillende invalshoeken: http://picasaweb.google.com/MaartenZero/LarenMA1Groningen41#
. Het mooie weer maakte snelle sluitertijden mogelijk. Nu maar hopen
dat dit niet de laatste buitenbeelden van het seizoen 2010-11 zijn,
aangezien de weergoden met de gedachten spelen om er een witte Sint
van te maken. De mooie kleurige hockeystafjes van de firma Cox stonden
er weer mooi op. We verheugen ons al op de zaalcollectie!
Maarten Nix

zondag 21 november 2010

Laren-Groningen: 4-1

Goed gedaan meiden. Weer drie punten in de knip! Ben je benieuwd naar de foto's van de wedstrijd, kijk dan op deze diashow of klik HIER om naar het webalbum te gaan en ze te downloaden...

Stand na 3 speelrondes

Poule I Poule II

Stand Kidszone Vrouwen
  GespeeldWinstGelijkVerlorenPunten+/-
1Den Bosch3300914 / 6
2Kampong321077 / 3
3Laren3201613 / 6
4Craeyenhout3201613 / 9
5Bloemendaal310235 / 13
6Push302124 / 5
7Union301213 / 7
8Groningen300302 / 12

vrijdag 19 november 2010

Tegen de ouwe club van Willemijn

Morgen staat de wedstrijd tegen Groningen op het programma. Groningen, de club waar ik 14 jaar heb gespeeld... Ik zou dus precies kunnen gaan uitleggen hoe Groningen speelt, op wie we moeten letten etc. Maar nee, dat ga ik niet doen. Ik ga uit van onszelf en dat moeten jullie morgen ook doen. Wij moeten gebruik maken van onze eigen huifkar. Het eerste wat uit die kar gehaald moet worden is het doosje heel hard werken en daarna moet je kijken wat je tijdens de wedstrijd nodig hebt! In de bal spelen, afrollend vragen, sterk aannemen misschien balletje in de guard en ga zo nog maar even verder. Maar zoals ik al zei het begint met heel hard werken en met je taak uitvoeren en dan weet ik zeker dat we morgen na deze (voor mij best speciale) wedstrijd met een goed gevoel van ons eigen veld afstappen!
Liefs, Willemijn.

zondag 14 november 2010

Verloren van strafcornerkanon

Tsja dames, dat deed pijn. Maar wel een lekkere spannende pot, zo langs de lijn. De eerste helft waren we beter dan Den Bosch, maar in de tweede helft verloren we eigenlijk vooral van strafcornerkanon Frederique Derkx, die de meesten van ons wel kennen van Nederlands A. Nou ja, volgende week nieuwe kansen tegen Groningen. De foto's hieronder zijn deze week van Jeroen Roosen. Lekkere beat eronder! Als je er echt geen genoeg van kunt krijgen staan hier nog meer foto's.

zaterdag 13 november 2010

vrijdag 12 november 2010

Klaar om morgen weer te knallen

Deze week staat de uitwedstrijd tegen Den Bosch op het programma. Beide ploegen hebben vorige week een mooie uitslag neergezet. Dus zaterdag een mooi moment om te zien waar we staan. Veel meisjes van ons hebben deze week hard moeten blokken voor de toetsweek op school. Het leren is onderbroken voor goeie en felle trainingen. Je ziet duidelijk dat we elkaar steeds beter begrijpen en dat er elke keer wordt geprobeerd om dat wat Rob en ik aandragen, zo goed mogelijk uit te voeren. Vanavond lekker Voice of Holland (of iets anders) kijken op de bank en dan zijn we morgen allemaal klaar om weer te knallen. Als wij ons eigen ding doen, weet ik zeker dat we morgen met opgeheven hoofd het veld op gaan en ook weer afkomen. Tot morgen!
Groetjes, Willemijn.

donderdag 11 november 2010