woensdag 4 juni 2014

Een seizoen vol hoogtepunten.

Finale Landskampioenschap MA: Laren - Oranje-Zwart 1-3

Lieve meiden, Nancy, Tom en Wilbert,

Nee, Laren is geen landskampioen geworden. Het was niet helemaal jullie dag zaterdag de 31e mei 2014. OZ had veel ervaring met het spelen van finales en ook met het winnen van finales. Het was de vierde keer achter elkaar dat ze wonnen. Een heel knappe prestatie en ze verdienen onze felicitaties. Hun stugge en verdedigende spel was dan wel niet niet erg attractief maar met snelle counters waren ze wel zeer effectief. Maar genoeg over OZ.

Meiden, wat hebben we dit seizoen van jullie genoten! Het begon al in augustus met de 'spannende' potjes in de voorcompetitie tegen onze buurtjes Gooische. Vooral spannend vanwege de 'transfers' van Duveke en Doortje naar Laren. De "Gooische" meisjes werden eenvoudig met twee maal 6-0 naar huis gestuurd. Duuf en Door konden opgelucht adem halen.

Hoogtepunt twee was de 1-17 tegen Spandersbosch. Met speels gemak werd Spabo ondersteboven gelopen.

Het derde hoogtepunt was de plaatsing voor de landelijke poule. Het was de eerste stap op weg naar meer moois.

Meer hoogtepunten: in september starte de landelijke poule met een fraaie 6-0 overwinning op Amsterdam. Dit succes smaakte naar meer: Kampong werd in Utrecht met 3-4 verslagen en eind november hadden we 5 potjes gespeeld en ze alle 5 gewonnen: jullie waren de trotse winterkampioen.

In maart begon de competitie weer met de topper in en tegen Den Bosch. De eindstand was 3-1 voor Den Bosch maar wat een mooie pot hockey was dit! Jullie vochten als leeuwinnen en regen de kansen aan elkaar maar helaas wilde de afronding niet lukken. Naarmate de lente zich sterker aankondigde kwam langzaam maar zeker de vorm van voor de winterstop weer terug. Het wachten was op plaatsing voor de play offs. In het verre Groningen werd weer eens met 6-0 gewonnen en het volgende hoogtepunt was een feit: plaatsing voor de play offs!

Een halve finale play off tegen Pinoké, de kampioen van de andere poule was de beloning. De thuiswedstrijd was duidelijk voor Laren en de 2-1 was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Het gaf jullie veel vertrouwen maar de uitwedstrijd in Amsterdam bleef door deze stand heel spannend. Toch viel dat achteraf mee want de return was jullie beste wedstrijd van het seizoen. Jullie speelden hockey van het allerhoogste niveau en het werd een wedstrijd vol hoogtepunten. Speciaal vermeldenswaardig was de aanval over veel schijven waaruit Sascha uiteindelijk de 1-1 scoorde. Iedereen die er bij was genoot met volle teugen van het vertoonde spel: 2-3 voor Laren was het eindresultaat en jullie waren een meer dan terechte finalist.

En dan sta je ineens in de finale van een landskampioenschap! Dat maak je natuurlijk niet elke dag mee en voor 'gewone' hockeyers is zoiets helemaal niet weggelegd. Het werd een ervaring die niemand jullie meer afpakt: door de vele toeschouwers die voor een fantastische ambiance zorgden. Door de line-up, zo vanuit de catacomben van het stadion het veld op, door de spanning voor het eerste fluitsignaal, door de hoop op de winst die terugkwam na de 1-2, door de teleurstelling bij de snelle 1-3, en door de tranen na het verlies. Gelukkig zagen we weer een voorzichtige glimlach toen jullie allemaal een zilveren medaille omgehangen kregen. Ondanks het verlies was ook deze dag een echt hoogtepunt in jullie hockeyleven! Ik denk dat jullie je dit ook steeds meer gaan realiseren. Meiden, veel dank voor een prachtig hockeyseizoen namens al jullie trouwe volgers. We gaan dit team allemaal enorm missen!

Groet, Hans


Kijk hier voor de prachtige foto's van de finaledag. Met dank aan Licurgius Sparta.

Nog meer foto's zijn hier te zien (waarschuwing: veel juichende meisjes in Oranje tenue)