maandag 14 april 2014

Kampong thuis, altijd lastig.

Laren MA1 - Kampong MA1 1-2

Laren kon zich vandaag officieus plaatsen van de play offs maar dat lukte helaas niet. Kampong staat dan wel laag op de ranglijst maar we weten allemaal dat het gewoon een heel goede ploeg is. En kennelijk hadden ze er zin in om het Laren heel lastig te maken want de energie spatte er van af. Kampong kreeg halverwege de eerste helft een strafbal maar pushte die tot opluchting van alle Laren supporters op de buitenkant van de paal. Toch waren de eerste helft veruit de meeste grote kansen voor Laren, alleen verzuimden de onzen die te benutten. Het liep aanvallend allemaal wat minder soepel deze zaterdag. De ruststand was 0-1 door een goal uit een snelle counter (het wapen van kampong!).

Binnen een minuut na rust was het Elo die de verdiende gelijkmaker binnen tikte. Op de naar de 2-1 zou je zeggen maar een volgende razendsnelle Kampong counter diende zich aan en resulteerde in de 1-2 .Laren zette aan voor een slotoffensief maar kwam verrassend genoeg niet meer tot grote kansen door het goede verdedigingswerk van Kampong. Toch wel een kleine teleurstelling dat het (nog) niet lukte om de plaatsing voor de play offs af te dwingen. Dan moet het maar op 3 mei gebeuren in het verre Groningen. Ver weg oké, maar ik ben er bij!

Klik hier voor de foto's gemaakt door gelegenheidsfotograaf Veronique (moeder van Ghislaine uit MB1). Dank Veronique!

Groet, Hans

maandag 7 april 2014

Ook Push moet eraan geloven.

Push MA1 - Laren MA1 1-3

Het was zaterdag niet alleen voor dames 1 spannend in de play offs voor het Landskampioenschap.
Want MA1 is dan wel goed op weg naar hun play off plaats van hun Landskampioenschap, maar er moest natuurlijk wel gewoon gewonnen worden van 'laagvlieger" Push. Dat klinkt misschien makkelijk maar dat is het helemaal niet. Vandaar dat het zo knap is dat de meiden wedstrijd voor wedstrijd goed spelen en onverstoorbaar de nodige punten pakken. En ook zaterdag was het weer fijn langs de lijn en gingen we met drie verdiende punten naar huis.

In het begin werden mooie aanvallen niet beloond met een doelpunt. De inmiddels beroemde strafcorner van Gitte zorgde voor de zeer verdiende 0-1. De 0-2 was werkelijk van grote schoonheid; snel combinatiehockey via de sticks van wel 6 Laren speelsters brachten de bal uiteindelijk bij Duveke, die naar Cath speelde en de bal weer terug kreeg. Duveke rondde de aanval uiteindelijk fraai af. Wat een goal!!

Goede scheidsrechters droegen overigens hun steentje bij aan een mooie pot hockey. Ze gaven veel voordeel en floten niet voor elk wissewasje. En weer was het Gitte die met een strafcorner variant de stand op 0-3 bracht. Daarna lieten onze meiden de teugels vieren en kantelde de wedstrijd een beetje. Push maakte uit een uitval de 1-3 en Fleur en Nadine kregen een gele kaart. Het initiatief kwam bij Push te liggen maar gelukkig werd het niet meer spannend.

Eind goed al goed. Op naar Kampong thuis volgende week. Dan is Grace er ook weer bij en Alessia weer een weekje dichter bij haar rentree.

N.B. Helaas geen foto's deze week.

Groet, Hans