zaterdag 31 maart 2012

Met 2-0 onderuit tegen Oranje Zwart

O ja, verliezen! Dat kan natuurlijk ook, al was het ondertussen wel heel erg lang geleden. Maar in de uitwedstrijd tegen OZ werd vandaag al snel duidelijk wie er met de punten vandoor zou gaan. De eerste helft was overduidelijk voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam Laren knap terug en speelde het spel zich grotendeels af op de helft van Oranje Zwart. Maar echte kansen kwamen er uiteindelijk niet. Ook de thuisploeg scoorde niet meer en dus bleef het bij een terechte 2-0 zege voor OZ.  Nou ja, beter nu verliezen dan straks in de play offs. En we staan nog steeds op kop, jongedames. Hou dat vast!

woensdag 28 maart 2012

Steven: per week wordt het beter


Na het uitstekende zaalseizoen, waar verdeeld over twee teams de bronzen en zilveren medaille gewonnen werden, is Laren MA1 inmiddels weer begonnen aan de veldcompetitie. Alleen niet in de meest wenselijke situatie. Blessure na blessure kwamen langs tijdens de overgang naar het 2e deel van de veldcompetitie. Tegen Leiden begonnen slechts vijf meisjes fit aan de wedstrijd, vorige week tegen een sterk Almere waren er dat al negen en gelukkig stonden er vandaag 12 fitte meisjes aan de start te trappelen om het 2e deel van de competitie te beginnen. Celine had licht last van haar pols en alleen Lynn moet nog balend vanaf de bank toekijken, gelukkig wel al in tenue!
De eerste Landelijke wedstrijd uit tegen Union werd overtuigend met 1-5 gewonnen, maar in deze omstandigheden zou de klus niet zo eenvoudig te klaren zijn. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Laren. Union dat niet vol druk wilde zetten, gaf niet veel ruimte weg, waar Laren moeilijk doorheen wist te komen. Ondanks dat Union mocht aanleggen voor de eerste korte hoekslag, was het Laren dat de grootste kans niet benutte. Na een uitstekende aanval opgebouwd door Sophie, belandde de bal bij Fleur die de bal voor kon geven en Elenoor helaas net niet de 1-0 aan kon tekenen. Daarna was het Laren dat een klein beetje gas terug nam en Union dat daar direct als de kippen bij was om de druk op te voeren. Anne moest haar verdediging een aantal malen goed neerzetten om geen tegengoal te krijgen uit een stafcorner.
Na een doelpuntloze 1e helft was het na rust opnieuw Laren dat het heft in handen nam. De eerste strafcorner na rust werd meteen linksonder verzilverd door Esmée en zette een verdiende voorsprong op het scorebord. Nog geen drie minuten later werd er na sterke combinaties van het middenveld waar Frederike, Marjolein, Fabienne en Celine de meeste duels wonnen, een diepte pass gevonden op Grace. De goaltjesdief heeft een neus voor dit soort situaties en gaf een prachtige assist voor Fleur Kok die de 2-0 in tipte. Door de diepte die Laren creëerde via Kim en Elenoor, was er meer lucht voor Esther en Eva om via de flanken op te bouwen en dat bracht mooie combinaties met zich mee. Lang bleef het spel in evenwicht tot dat Laren vijf minuten voor tijd tegen een gele kaart opliep. De Nijmeegse formatie profiteerde hier slim van en voerde de druk op. Onhandig verdedigend werk van Laren hielp Union weer in het zadel te klimmen. Keepster Anne Veenendaal hield een strafbal, maar moest na een fantastische stickredding even later toch de bal uit het net vissen twee minuten voor tijd. Uiteindelijk was het sterke slotoffensief van Union niet genoeg om een gelijkspel eruit te halen en bleef de score in het voordeel van Laren: 2-1.
“Met een beetje geluk en de strafbal die we missen hadden we hier gelijk kunnen” spelen concludeerde de Nijmeegse coach Leo Schulte. “De druk lag vandaag bij Laren en we hebben in ieder geval goed meegespeeld met de ongeslagen koploper, een stuk beter dan vorige week”. Laren coach Steven van Tijn ging hier niet helemaal in mee: “Ik vind dat we over het algemeen meer veldoverwicht hadden en uiteindelijk terecht gewonnen hebben. De competitie is nog lang en wij voelen niet die druk om de 1e plaats te verdedigen. Voorafgaand waren er namelijk nog 21 punten te verdelen, dus kan de competitie nog alle kanten op”. De trainer zag verbeterpunten, maar vooral ook veel positieve punten: “We gaan per week beter spelen en raken stap voor stap weer in vorm. Het ging vandaag vele malen beter dan de eerste twee wedstrijden”. Volgende week staat de topper Oranje-Zwart – Laren op het programma. “Ja, een super pot om naar uit te kijken. We meten ons graag met de beste ploegen van Nederland en kunnen volgende week heerlijk vrij uit spelen tegen OZ. Een paar belangrijke dingen even aan de kaak stellen op de training, dan zijn we er helemaal klaar voor!”

zondag 25 maart 2012

Laren-Union in beeld

Hallo Hilversum, hier Amersfoort….…met de beelden:  http://www.jeroenroosen.nl/frame.php?catId=23982

Het woord is nu aan coach Steven voor zijn analyse van de wedstrijd.

zaterdag 24 maart 2012

Union thuis: verdiende zege

Spannende pot vandaag op Laren tegen de jongedames van Union. Dat ze hoog op de ranglijst staan is geen toeval: Heel solide hockey, een stevige verdediging en gevaarlijke aanvallen. Maar wel drie punten voor Laren MA1 na een degelijke 2-1 overwinning. Meiden, wat heerlijk dat iedereen weer kon spelen. Het Mooie Hockey komt de komende weken vanzelf weer terug. We weten dat we het kunnen. Hier in de studio in Hilversum wachten we op de beelden van Jeroen en het verslag van coach Steven...

zaterdag 17 maart 2012

Eén puntje tegen sterk Almere

Poe poe, geen gemakkelijke pot. Almere stond goed en bij ons kwam het maar moeizaam op gang, om wat voor reden dan ook. Wel veel corners verdiend en uiteindelijk héél goed teruggekomen na die 0-2, jongedames. Sterk slot en dat ene punt is dan ook dik verdiend.

zondag 11 maart 2012

Soepele 0-3 winst op Leiden

Zo, die is binnen. Ondanks al het blessureleed een soepele 0-3 overwinning op de jongedames van Leiden. Het had wel het dubbele kunnen zijn, maar de Leidse keepster was in vorm. Goed gespeeld. Lekker om weer buiten te zijn. En heerlijk om Sophie weer terug te zien op het veld! Een mooie rentree, dat belooft wat. Nadine en Catherine, dank voor het invallen. Alsof jullie nooit anders gedaan hebben.

dinsdag 6 maart 2012

Yes! We gaan weer de wei in

Poule I Poule II

Stand shell landelijke jeugd a Vrouwen (Poule I)
GespeeldWinstGelijkVerlorenPunten+/-
1Laren55001518 / 3
2Oranje-Zwart53111017 / 6
3Union5311108 / 7
4HDM5221816 / 8
5Almere521277 / 5
6Rood-Wit511345 / 9
7Leiden501418 / 19
8MOP501415 / 27
Zo, heldinnen en fans van Laren MA1. De winter is voorbij en de zaal is nu niet meer dan een mooie herinnering. Het Kunstgras ligt gewillig te wachten op de eerste echte competitiepot! Charlotte is er helaas niet meer bij, maar het lange wachten en harde werken van Sophie Fabius zal de komende maanden worden beloond met een fantastische rentree! Leiden uit is de eerste opgave. Het klinkt alsof het te doen is, maar wat weten we van die tegenstander? Niks. Laat je niet verrassen, meiden. Kijk eens naar die ranglijst... Zo moet het blijven!