zaterdag 29 oktober 2011

Mooie oefenpartij op Kampong

Lekker oefenpotje was dat, op en tegen Kampong. Okee, het duurde nèt een minuutje te lang waardoor ze (fraai!) de 3-2 konden maken. Maar het was in alle opzichten een mooie wedstrijd waarvan Laren (volgens een anonieme coach) in ieder geval de morele winnaar was. In het begin eventjes overdonderd, maar meteen daarna sterk teruggekomen met soms prachtig veldspel. En mooie corners. Uiteindelijk had het dubbeltje ook de andere kant op kunnen vallen maar dat deed het helaas niet. Wat kan het schelen, er stond niks op het spel. We kunnen wel met veel vertrouwen de echte competitie in, dames! Volgende week om het echie tegen Union. Klik op een van de plaatjes om naar het album te gaan.

woensdag 26 oktober 2011

En de poule is ...

Laren zit in poule 1 met Union, Rood-Wit, Almere, HDM, Leiden, MOP, Oranje-Zwart. In poule 2 zitten Kampong, SCHC, Amsterdam, Zwolle, Groningen, Klein-Zwitserland, Den Bosch, Push.
Geplaatst door: www.roosenimages.nl

zondag 9 oktober 2011

Laatste foto's voorcompetitie

LAreN gaat LANdelijk,
Gefeliciteerd met de eerste plaats in de voorcompetitie. Leuk voor jullie! En verdiend door alle wedstrijden te winnen! Hopelijk zijn de ouders ook blij en anders worden de tankstation houders dat wel, want we gaan weer kilometers rijden door Nederland, als ik de lijst van Peter bekijk.
Wil je de foto’s zien van de wedstrijd van 8 oktober, klik dan HIER. Als eenmalige vriendendienst zijn ook de foto’s van de Amersfoortse hockeysters te benaderen via dezelfde link.
Powered by: www.jeroenroosen.nl

Spannend tot de laatste minuut

Dat was een lastige pot, jongedames. Voor jullie natuurlijk, maar ook langs de lijn. Laren tegen Amersfoort: zoveel spelers en ouders die elkaar goed kennen, je durfde bijna niet hardop te juichen! Het duurde ook eventjes voor er gejuicht kón worden. Jullie hielden het lekker spannend. Of misschien waren jullie te gretig. En de bal rolde ook niet lekker in al dat water. Hoe dan ook, Amersfoort verdedigde prima en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Maar na de bevrijdende 1-0 zijn we niet meer in problemen gekomen. En voor de zekerheid werd het gelukkig ook nog 2-0. Vijf overwinningen op een rij, dus dik verdiend door naar de competitie om het landskampioenschap. Nog niet alle tegenstanders zijn bekend, maar de andere poulewinnaars zijn Amsterdam, Kampong, Groningen, KZ, HDM, Den Bosch en Oranje Zwart. De foto's van Jeroen komen er aan.

woensdag 5 oktober 2011

zondag 2 oktober 2011

Het stukje van Steven...


Zaterdag 1 oktober, een warme na zomerse dag waarbij de temperatuur in sommige delen van Nederland boven de 25 graden Celsius uitkwam in de volle zon. Pittige weersomstandigheden dus om te hockeyen, vooral als je start om 14:15 uur.
De Meisjes A1 van Laren hebben het tot nu toe uitstekend gedaan in de voorcompetitie. De topper tegen SCHC werd overtuigend gewonnen met 0-3, vervolgens kwamen Naarden en Schaerweijde op bezoek om na 70 minuten puntloos huiswaarts te keren (5-0 en 6-1). Zeewolde stond één na laatste en had al 2 flinke afstraffingen gehad van Amersfoort en SCHC (7-0 en 0-8). Op papier was voor velen de uitslag van te voren al bepaald. Coach Steven hamerde er in de voorbespreking echter op, dat elke wedstrijd op 0-0 begint en dit soort tegenstanders zeer lastig te bespelen zijn.
Na het eerste fluitsignaal was meteen duidelijk wat de insteek van Zeewolde was. Proberen op een ‘handbal-methode’ de wedstrijd vanaf minuut één op slot te gooien, of te wel de schade zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast de gehele wedstrijd één spits letterlijk continu op de kopcirkel van Laren houden om de doorgeschoten bal op te pikken en gevaarlijk te kunnen worden. De meiden van Laren lieten zich ondanks het enorme krachtsverschil toch verleiden om veel te lopen met de bal in plaats van snel met elkaar over te spelen. Na een kwartier bracht coach Steven Marjolein, Esther en Grace in, die duidelijk geïnstrueerd waren ‘aannemen-spelen’. Direct begon de wedstrijd definitief te kantelen. In de 1e 15 minuten kon Zeewolde af en toe over de middenlijn in balbezit komen, maar na 15 minuten was het één richtingsverkeer. Na twee directe strafcorners van Esmée die goed gekraakt werden door de goalie van Zeewolde, was de 3e strafcorner raak. Een variant via een kaats en tip-in van Grace bracht de stand op 0-1. Na de openingstreffer was het dezelfde ploeg die de dienst uit maakte. Door goeie rushes over de rechterkant van Celine en Kim werden diverse strafcorners behaald. Het trage (net ingestrooid met zand) semi-waterveld maakte het voor aangeefster Charlotte niet makkelijk om de corner hard aan te geven. Dat resulteerde in weinig tijd om vanaf kopcirkel de afgesproken corner te spelen. Keer op keer (mede door knap keeperswerk) werd de corner onder luidt applaus van het publiek uit Zeewolde uitverdedigd en bleef het 0-1 tot aan de rust.
Na de thee stond er duidelijk een beter Laren te spelen. Er werd bijna geen duel meer gespeeld en er werd op hoog tempo rond gespeeld. Binnen 2 minuten werd de score verdubbeld, wederom door een corner. Een goede sleep van Esmée kon nog net worden gekeerd, maar Frederike liet de keeper in de rebound volledig kansloos,  0-2. “De beer is  los” zou je zeggen, maar Zeewolde bleek taai. Sterk verdelend werk van Fabienne kon via mooie aanvallen met Lynn en Marjolein, Elenoor en Fleur regelmatig in scoringspositie brengen, maar keer op keer zaten er 9 verdedigers tussen en een keepster die de score uitbreiding konden voorkomen.  Af en toe werden niet te missen kansen, toch niet gescoord tot ongeloof op de bank bij Sophie en Nicolien. Zeewolde probeerde uit nood de bal zo snel mogelijk naar voren te brengen, maar Anne had haar verdediging meer dan sterk staan. Ze heeft slechts één keer in de gehele wedstrijd in actie hoeven komen. Esther moest scherp blijven op de diepe spits en pitbull Eva greep iedere keer foutloos in de bal te heroveren. Je zou de 2e helft kunnen vergelijken met een demonstratiewedstrijd waarin alleen niet gescoord werd. De coach van MB1 die speciaal was komen kijken, gaf nog een compliment voor het feit dat Laren de hele wedstrijd geprobeerd heeft om door te hockeyen volgens de afspraken!
De 0-2 eindstand vertekend dan ook een beetje het beeld en doet lijken of Laren het lastig heeft gehad. “Ja dat klopt ook, alleen in het afronden”, aldus coach Steven na afloop. “Natuurlijk hadden we graag meer goals gescoord tegen een ploeg die kwalitatief een klasse minder sterk is, maar dat neemt niet weg dat we in de 2e helft veel beter gespeeld hebben dan in de 1e helft. Ik heb toch regelmatig weer goed aanvallend hockey gezien. Daarnaast staat het verdedigend veel beter en zie je dat we daarin groeien. Anne heeft deze wedstrijd slechts één bal gehad en staat goed te coachen”. De statistieken bevestigen dat ook, slechts eenmaal moest Anne de bal uit het net vissen in 4 competitiewedstrijden. Daarnaast zijn er 12 punten behaald en is de ploeg weer een stap dichterbij het einddoel. “Volgende week gaan we thuis de laatste stap proberen te zetten. Deze week een paar dingen even goed bespreken en trainen, dan zijn we helemaal klaar voor de climax tegen Amersfoort!”