dinsdag 31 mei 2011

Hemelvaart: We gaan voor goud

Donderdag, Hemelvaartsdag, spelen onze heldinnen van MA1 om 14.15 uur thuis de eerste wedstrijd in de play offs tegen Rotterdam. Als je kijkt naar hun wedstrijdpunten en doelsaldo hoef je er niet aan te twijfelen dat ze daar in Rotterdam een aardig potje kunnen hockeyen. Maar dat kunnen wij ook, vooral tegen goeie tegenstanders. Wedstrijdpunten tellen niet; nu staat iedereen weer op nul. Gewoon drie keer winnen en we zijn landskampioen! Donderdag gelukkig mèt  Lisanne, Macey en Elsie, als ze fit zijn. Daarna zien we wel weer. Dus dames, knallen! Of zoals ze bij het wielrennen zeggen: De dood of de gladiolen! En oefenen he, die strafballen!

maandag 16 mei 2011

zondag 15 mei 2011

Concullega's zitten ook op internet

De concullega's van Rotterdam MA1, onze eerste tegenstander in de play offs, hebben een facebookpagina met veel foto's. Ook erg leuk!

zaterdag 14 mei 2011

Moeizaam slot van de competitie

Tsja dames, zo'n laatste potje als zaterdag in Breda valt niet mee. We waren al tweede in de poule, geplaatst voor de play offs en dus viel er niks meer te winnen. Vier, vijf vaste krachten bleven thuis en werden gemist, maar anderen kregen de kans om te laten zien wat ze kunnen. Ook coach Robert Jan was er niet, hij spioneerde bij Rotterdam en liet deze pot over aan Willemijn. Iedereen heeft keihard gewerkt. We hadden wel een beetje pech maar verder is het eerlijk om te zeggen dat Push verdiend heeft gewonnen met 3-0. HIER zijn een paar foto's. De meiden van Push vierden feest want ze waren een stap dichter bij hun doel: de derde plaats in de poule. Het is ze gegund. Maar wij gaan voor de hoofdprijs! Op 2 juni de eerste pot tegen Rotterdam. Uitgerust, examens achter de rug en op volle sterkte...

vrijdag 13 mei 2011

Speelschema en regels play offs

Ja, nou hebben we wel die play offs gehaald maar hoe gaat dat eigenlijk? Nou, dat heeft de redactie van uw favoriete hockeyblog eens even haarfijn uitgezocht. We spelen als tweede van onze poule eerst een best of three tegen de winnaar van de andere poule (laten we aannemen Rotterdam) en we beginnen thuis:
Donderdag 2 juni: Laren - Rotterdam
Zaterdag 4 juni: Rotterdam - Laren
Zondag 5 juni: Rotterdam - Laren (indien nodig: doelsaldo telt niet, alleen punten)
De finale spelen we (sorry lezers uit Rotterdam) tegen de winnaar van de andere best of three, Den Bosch of Oranje-Zwart. Dat doen we op:
Zaterdag 18 juni, om 14 uur in het Wagener Stadion.
Alle wedstrijden moeten een winnaar opleveren. Bij gelijke stand wordt het verlengen: 2 x 7,5 minuut met sudden death. Als het dan nog gelijk blijft, dan wordt het strafballen nemen. Alleen in de finale is er geen verlenging. Daar is het meteen strafballen nemen. Dus: oefenen die strafballen!

woensdag 11 mei 2011

Net genoeg voor de play offs!

Klik op de foto voor een grote en scherpe weergave

Pfff. Dat was even behoorlijk billen knijpen langs de lijn, maar dankzij een 2-1 overwinning op Union hebben onze heldinnen woensdagavond de play offs binnengesleept.
Pas in de tweede helft zagen de Larense fans het hockey waarvoor ze naar Nijmegen waren gereisd. Maar Union bleef goed counteren en de scheidsen ook. Ach, wat kan het schelen. We gaan knokken voor de landstitel. Rotterdam, here we come! Donderdagmiddag op de site: speelschema en regels play offs!

zaterdag 7 mei 2011

6-1 winst en nog 3 punten te gaan...

Zo! Dat was genieten jongedames en dan heb ik het nog niet eens over het weer! Lekker geconcentreerd gespeeld van begin af aan en superieur tot aan het eind. Alleen toen we met 2 of 3-0 voor stonden was Crayenhout eventjes gevaarlijk. Maar helaas voor de dames uit Den Haag had Anne een superdag. Pas in de tweede helft scoorden ze met een beetje mazzel een tegengoal, maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Dus: 3 punten binnen en nog 3 te gaan om zeker te zijn van de play offs. Woensdagavond al tegen Union? Dat zou mooi zijn. Trouwens, top dat je er bij was Soof! Klik HIER voor de foto's...

woensdag 4 mei 2011

Nog drie keer de beuk erin!

Poule I Poule II 

Stand shell landelijke jeugd a Vrouwen
GespeeldWinstGelijkVerlorenPunten+/-
1Den Bosch119112831 / 12
2Laren118122532 / 14
3Kampong116232026 / 16
4Craeyenhout114251435 / 34
5Push113531419 / 15
6Union113261116 / 25
7Bloemendaal11227815 / 31
8Groningen11119411 / 38
Zo dames, daar gaan we weer. De fans hebben er zin an! Nog drie competitiepotjes voor de boeg: Crayenhout, Union en Push. Wedstrijden die we kunnen en moeten winnen om uitzicht te houden op de play offs. Kijk omhoog, zegt de coach. Daar moeten we staan. En daar staat nu alleen nog Den Bosch. Die hebben best een stevig programma: zaterdag thuis tegen Union, een week later uit tegen Bloemendaal en tot slot thuis tegen Kampong. Dus misschien gaan zij nog wel puntjes morsen. In ieder geval moeten jullie er drie keer super gemotiveerd tegenaan gaan, net als tegen Den Bosch. Minstens twee keer winnen en we gaan begin juni strijden om de landstitel!